Legea prin care autoritățile ruse vor putea confisca activele companiilor occidentale care părăsesc țara nu a reușit să treacă de parlament. Firmele au mai mult timp la dispoziție pentru a negocia plecările

Moscova Rusia Sursa foto: Pixabay

Planul Moscovei de a pune în aplicare o nouă lege care să permită autorităților să confiște activele firmelor occidentale care părăsesc țara nu a reușit să treacă de parlament înainte de vacanța de vară, oferind companiilor mai mult timp pentru a negocia ieșirile, scrie Reuters.

Sesiunea parlamentară din Rusia s-a încheiat săptămâna trecută fără ca legea să fie adoptată. Acest lucru face ca orice progres să fie puțin probabil până cel puțin la mijlocul lunii septembrie, când camera inferioară a parlamentului, sau Duma, începe să examineze legile propuse în sesiunea de toamnă.

Unii experți se îndoiesc acum că legea propusă va fi pusă în aplicare. „Faptul că a trecut doar de prima lectură și s-a împotmolit înseamnă că nu există un consens în cadrul guvernului cu privire la soarta sa ulterioară”, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatoarea firmei de analiză politică R.Politik.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Întârzierea ar putea atenua îngrijorările legate de faptul că Moscova adoptă o abordare mai agresivă față de firmele occidentale rămase, accentuate de decizia președintelui Vladimir Putin de luna trecută de a prelua prin decret controlul total al proiectului de gaz și petrol Sakhalin-2.

Nu este clar dacă Putin ar putea emite un decret mai amplu pentru a confisca active din alte industrii. Rusia monitorizează deja îndeaproape companiile care pleacă, fie brusc, fie fără probleme, pentru a se asigura că obligațiile lor față de angajați au fost îndeplinite în conformitate cu legislația rusă, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Legea propusă ar permite Rusiei să intervină pentru a proteja locurile de muncă sau industria locală, permițându-i să numească administratori pentru companiile cu capital străin care doresc să părăsească Rusia.

Aceasta a obținut aprobarea parlamentară inițială în luna mai, cu sprijinul prim-vicepremierului Andrei Belousov, care a avertizat împotriva permiterii companiilor de a „pleca, de a închide ușa și de a lăsa oamenii fără locuri de muncă și consumatorii fără produse”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: