Legătura Buzăului la Autostrada Moldovei (A7) : CNAIR trece pe finanțare europeană proiectul ,,Drumului Orbital Buzău”, legătura de 12 kilometri la A 7

Buzău Focșani Lot 1

CNAIR trece pe finanțare europeană (Programul Transport/Fond Coeziune) proiectul drumului de legătură dintre Autostrada Moldovei A 7 și municipiul Buzău, proiect aflat acum în etapa realizării studiului de fezabilitate.

Proiectul „Drumul Orbital Buzău” are o lungime totală de 24 kilometri și include 6 tronsoane. Loturile 2, 3 și 4 scoase la licitație în mai 2023 au o lungime totală de 12,5 kilometri, iar contractul a fost atribuit în octombrie 2023 proiectantului INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL/Acciona (Spania). Licitația pentru studiul de fezabilitate a fost lansată în 2023 cu finanțare de la Buget.

,,COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus in data de 20.03.2024 Cererea de Finanțare pentru proiectul Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investitii <<Drum orbital – Legătura A7 – Buzău (tronsoanele 2, 3 si 4) in vederea in vederea acordării finantarii nerambursabile alocată prin Programul Transport, în cadrul RSO3.1_Dezvoltarea unei rețele TEN-T, reziliente la schimbările climatice, inteligente, sigure, durabile și intermodale Fondul de Coeziune: Prioritate: P1.Îmbunătățirea conectivității primare rutiere; Obiectiv specific 3.1 Dezvoltarea unei rețele TEN-T, reziliente la schimbările climatice, inteligente, sigure, durabile și intermodale Fond: Fondul de Coeziune; Operațiune: Investiții pentru realizarea unor secțiuni de infrastructură rutieră de mare viteză pe rețeaua primară- FC.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietei interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Obiectivul specific al proiectului:

 • Elaborare Studiu de fezabilitate

Valoarea totală a proiectului este de 18.777.502,96 lei și va fi finantat prin Programul Transport astfel: contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 6.315.916,96 lei, contributia proprie – 9.473.875,44 lei, diferenta pana la valoarea totala a proiectului reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA si anume 2.987.710,56 lei.” -CNAIR.

„Orbitalul Municipiului Buzău este cel de-al treilea inel de circulație al orașului. Acesta este propus pentru a fi configurat prin modernizarea actualei șosele de centură și completareape sectoare unde aceasta nu este realizată. Din cele șase sectoare ale viitorului inel nr. 3 orbital concentric al municipiului Buzău sunt propuse pentru realizare tronsoanele 2, 3 și 4”, potrivit documentației tehnice pe care a consultat-o Economedia. Pe Autostrada Moldovei, lotul 3 Pietroasele – Buzău (14 km) este în execuție cu Nurol, iar pe lotul 4 Buzău – Vadu Pașii (4,5 km) lucrează UMB. Lotul 4 se intersectează cu viitorul Drum Expres Buzău – Brăila cu termen de proiectare prelungit până în aprilie 2025 după 10 acte adiționale (iunie 2022, termen inițial).

 

„Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7 ! Drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei și Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autoritățile locale ! CNAIR și Primăria Municipiului Buzău au semnat astăzi un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum. Prin document se stabilește inclusiv contribuția financiară a fiecărei părți pentru finanțarea Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 și 4 ale acestui proiect. Începând de astăzi, CNAIR și Primăria Municipiului Buzău pot începe demersurile pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare derulării Contractul finanțat prin POIM 2014-2020. Ulterior, proiectarea și execuția Drumului de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanțate prin POT 2021-2027”, anunța la Buzău, în septembrie 2022, ministrul Sorin Grindeanu, cu ocazia semnării contractelor pentru A7 cu UMB.

 

Comentarii

 1. Imi e clar ce proiect iese daca participa si sifonarii de la Primaria Buzau.😵
  Apoi apare un text:
  “Lotul 4 se intersectează cu viitorul Drum Expres Buzău – Brăila cu termen de proiectare prelungit până în aprilie 2025 după 10 acte adiționale (iunie 2022, termen inițial)”

  10 acte aditionale?
  Fara vreun proiect?
  In ce tară de tampîți trăim Grindă si Pistol?😁
  Cum de 10 ori s-a prelumgit o proiectare de rahat la campie Grindă si Pistol?
  Grinda , fii atent ca drumul asta, trece prin judetul Ianca asa cum a zis Dottore Plagiatore!🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *