Legumicultorii susțin că prețurile au crescut din cauza inflației: Livrăm roşii cherry la 250 de grame, în caserolă, care costă 9,5 lei plus TVA / ”Ca să meargă businessul, să poţi să plăteşti absolut toate lucrurile, (…) normal că preţurile au ajuns la acest stadiu”

rosii ardei mere legume fructe alimentara piata taraba agricultura fermieri pexels sursa foto: Pexels

Andrei Ianţoc, legumicultor, a afirmat că livrează roşiile cherry la 250 de grame, în caserolă, către hypermarketuri, cu 9,5 lei plus TVA, explicând că preţurile au crescut din cauza inflaţiei. El a menţionat că pentru a plăti toate cheltuielile şi a-ţi rămâne o marjă de profit, atunci preţurile au ajuns la acest stadiu, relatează News.ro.

“Livrăm numai la hipermarket. Noi livrăm numai produse în caserolă, nu livrăm la kilogram. Avem roşii cherry şi  roşii cocktail şi avem şi roşie prunişoară mare. Am început să livrăm din 10 martie. Noi livrăm roşii cherry la 250 de grame, în caserolă, care costă 9,5 lei plus TVA. Mai sunt roşii cherry la ciorchine tot la 250 de grame şi sunt mai scumpe deoarece trebuie să aştepţi până când se face absolut tot ciorchinele. Tu pierzi ca şi cantitate pentru că, culegând roşia bob cu bob, roşiile se fac mult mai repede, stând să se facă facă ciorchine, trebuie să aştepţi până se face tot ciorchinele. Atunci roşia cherry ciorchine la 250 de grame este 11,5 lei”, a declarat Andrei Ianţoc, vineri, la Prima News.

El a explicat motivul pentru care a crescut preţul acestor produse.

“Preţurile acum au crescut din cauza inflaţiei şi a tot ceea ce a crescut. Acum 10 ani ieşeam în pierdere pentru că la supermarket poate dădeam pe timp de vară şi cu 1,5 lei kilogramul de roşie mare. Iar acum preţurile s-au scumpit din cauza tuturor inputurilor care sunt. Noi cumpărăm peleţi, plătim curent, cumpărăm caserole, etichete, lăzi, trebuie să plătim angajaţii, transportul care s-a scumpit, răsadurile pe care le cumpărăm, seminţele pe care le cumpărăm, combaterea biologică pe care o facem, absolut tot sunt cheltuieli. Şi ca poate să meargă businessul, să poţi să plăteşti absolut toate lucrurile plus banca pe care o mai ai şi să îţi rămână şi ţie o marjă de profit, normal că preţurile au ajuns la acest stadiu. Dacă acum un an plăteam peleţii cu 400 de lei tona, în toamnă a fost 1.400 de lei tona”, a mai afirmat Andrei Ianţoc.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: