Libertatea: Președintele ASF a primit, în 2022, trei salarii suplimentare de câte 12.500 de euro, din care unul pentru performanța activității în anul în care City Insurance a intrat în insolvență

Nicu Marcu, Autoritatea de Supraveghere Financiară Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, a primit, în 2022, 15 salarii de câte 12.500 de euro, trei dintre ele fiind salarii suplimentare, dintre care unul a fost bonus de „performanță excelentă” pentru performanța activității sale din anul anterior, 2021, exact anul în care City a intrat în insolvență, RCA a început să-și crească prețul și informațiile despre lipsa de solvabilitate a Euroins au fost trecute cu vederea, scrie Libertatea.

Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a avut un salariu net de 12.000 de euro lunar în 2021, conform ultimei declarații de avere disponibile, depusă de acesta în primăvara lui 2022.

Cele mai recente date, confirmate pentru Libertatea de surse din interiorul ASF, arată că, un an mai târziu, în 2022, președintele a primit în plus trei salarii. Acestea adaugă 36.000 de euro net pe an la venitul de 150.000 de euro anual, provenit din salariile regulate.

Cele trei salarii bonus au fost date în 2022 pentru: performanțele din anul anterior, 2021, de ziua ASF și de Crăciun. Fiecare om din ASF are această clauză în contractul de muncă. Munca lui este evaluată și ia 50% din salariu pentru activitate bună, 75% pentru foarte bine și 100% pentru excepțional. Președintele Nicu Marcu a fost evaluat la performanțe excepționale.

Citește integral pe Libertatea.

Citește și:

Cine conduce ASF, instituția sub privirile căreia au picat doi lideri de piață din asigurări în ultimul an și jumătate. Salarii de zeci de mii de euro lunar

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii

  1. Banii pentru incompetenta!
    Dați afara jefuitorii ăștia!
    Mananca cascaval cu tot neamul!
    Prin incompetenta!
    Desfiintati CA si destituiti conducerea executiva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *