Licitația pentru modernizarea tronsonului de cale ferată dintre Predeal și Brasov va fi lansată anul viitor

cale ferata, reparatii, tren, feroviar, CFR Infrastructura Sursa foto: CFR Infrastructură

Licitaţia pentru modernizarea tronsonului de cale ferată dintre Predeal şi Braşov va fi lansată anul viitor, informează Radio România Actualități.

Proiectantul finalizează în prezent studiul de fezabilitate, necesar refacerii liniei de aproape 30 de kilometri. Pe magistrala Bucureşti – Braşov calea ferată este modernizată până la Predeal, iar viteza maximă este de 140 de kilometri pe oră la trenurile de călători, a precizat pentru Radio România Actualităţi purtătoarea de cuvânt a CFR Infrastructură, Oana Brânzan.

„Pe tronsonul Predeal – Braşov avem deja în execuţie contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Studiul de fezabilitate are un procent de implementare de 46%. Termenul estimativ pentru prezentarea ofertei finale, variantei optime de modernizare pe acest tronson, este anul 2022. (…) Stă la baza lansării următoarelor etape, şi anume, proiectare şi execuţie”, a adăugat Oana Brânzan.
Între Bucureşti şi Braşov circulă 70 de trenuri pe zi.

Modernizarea tronsonului de cale ferată Brașov – Predeal este discutată de câțiva ani, astfel încât să fie crescută viteza de circulaţie a trenurilor. Până acum, însă, investiţia nu a trecut de faza analizei unor posibile soluţii tehnice. Proiectul se regăseşte şi în planul de investiţii al Ministerului Transporturilor ce a fost supus dezbaterii publice. Pentru modernizarea acestei căi ferate este propusă ca sursă de finanţare Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF) vizează finalizarea reţelei TEN-T. Valoarea lucrărilor de modernizare totală a acestui tronson de cale ferată, cu o lungime de 27 km, este estimată la 1,4 miliarde euro.

Sursa foto: CFR Infrastructură

Comentarii

  1. Tovarasa O.B. a livrat o minciuna marca CFR.

    Mergeti cu trenul de la Bucuresti la Sinaia si dați-mi un sms daca are vreodata trenul 140 km / h.
    Merci,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *