Licitație Romgaz pentru reprezentare juridică externă / Compania caută soluții pentru ”diversificarea resurselor în scopul asigurării aprovizionării piețelor de gaze naturale” / Se oferă 1,41 de milioane de lei

G4Media iul. 13, 2022 0 comentarii
Centura Bucureşti Cernica

Romgaz a scos la licitație serviciul de reprezentare juridică externă în contextul în care compania se află în căutarea unor resurse alternative de alimentare cu gaz a țării, se arată în Caietul de sarcini al licitației propusă de companie pe SICAP.

Conform documentelor de licitație, compania oferă 1,41 de milioane de lei pentru interpretarea legislației specifice din țările autorităților și companiilor străine cu care Romgaz va demara negocieri și conformarea la această legislație. Romgaz e interesată de țări precum Grecia, Croația, Bulgaria și Turcia. Se dorește asigurarea traducerii engleză–română și/sau română-engleză a documentelor sau textelor juridice, dar și ”reprezentare juridică în fața organelor judecătorești competente, în situația unui/unor eventuale neînțelegeri cu părțile implicate, ulterior epuizării căilor amiabile de soluționare a disputelor”, se precizează în document.

Romgaz susține că are nevoie de aceste servicii în contextul situației geo-politice actuale și de ”necesitatea identificării unor soluții pentru diversificarea resurselor în scopul asigurării aprovizionării piețelor de gaze naturale din România și din regiune”.

”În contextul evoluțiilor actuale de pe piața energetică din regiune Romgaz își propune să achiziționeze gaze naturale din surse diversificate, inclusiv din surse de GNL (cu puncte de livrare în România sau în afara României). În acest scop, la nivelul companiei s-a inițiat un proces de explorare a alternativelor previzionându-se interferența unor legislații străine, atât din spațiul UE cât și din afara acestuia, care nu pot fi gestionate și acoperite prin aparatul juridic propriu. Activitatea de achiziționare a gazelor în modul descris anterior și după caz vânzarea unor cantități de gaze naturale, se vor realiza în baza unor contracte care vor fi guvernate de legislații străine precum legislații aferente spațiului UE (legislație croată, legislație grecească, legislație bulgară, etc.) sau legislații specifice din afara UE”, se specifică în document.

Sursa Foto : Captură CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *