Liderii G7 se întâlnesc pentru a dezbate modalități de a stabiliza piețele globale de energie

Redacția iun. 23, 2022 0 comentarii
G7 Londra: sursa Facebook : Meherpur Times

Președintele SUA, Joe Biden, se așteaptă ca liderii G7 să dezbată măsuri pentru „stabilizarea piețelor energetice globale”, în timp ce Washingtonul caută mai multă cooperare pentru a limita prețurile ridicate ale materiilor prime care apasă asupra economiei mondiale, scrie Financial Times.

Un înalt oficial al administrației Biden a declarat miercuri reporterilor că SUA vor anunța un „set concret de propuneri” pentru a crește presiunea economică asupra Rusiei din cauza războiului din Ucraina, făcând aluzie la un posibil pachet de sancțiuni atunci când liderii G7 se vor reuni în Germania în acest weekend.

SUA se așteaptă, de asemenea, ca energia, al cărei cost a crescut vertiginos de la începutul războiului în februarie, pe măsură ce țările se străduiesc să își reducă dependența de importurile rusești, să fie în centrul discuțiilor, a adăugat oficialul.

„(N.r. – Ne așteptăm ca liderii G7) să vorbească despre cum putem lua măsuri care să reducă și mai mult veniturile din energie ale Rusiei și să facă acest lucru într-un mod care să stabilizeze piețele energetice globale și să diminueze întreruperile și presiunile pe care le-am văzut”, a declarat oficialul de rang înalt al administrației Biden.

SUA a interzis importul de energie rusească și a sprijinit eforturile UE de a-și reduce propria dependență de petrolul și gazele țării. Dar oficialii americani sunt îngrijorați că unele dintre măsuri, inclusiv interdicția UE de a asigura încărcăturile de petrol rusesc, ar putea fi contraproductive, ducând la creșteri bruște ale prețurilor care să creeze efecte economice și politice în Occident.

SUA au discutat cu UE și cu țările G7 despre posibile soluții, cum ar fi plafonarea prețurilor și tarifelor pentru petrolul rusesc, dar nu s-a ajuns la niciun acord asupra unor noi măsuri.

Călătoria lui Biden la G7, care va avea loc la Schloss Elmau, va începe cu o întâlnire bilaterală între președintele american și Olaf Scholz, cancelarul german și gazda reuniunii. De asemenea, se așteaptă ca Volodymyr Zelenskyy, președintele Ucrainei, să se adreseze grupului online.

Oficiali americani de rang înalt au declarat că securitatea alimentară va fi, de asemenea, un punct important pe ordinea de zi, având în vedere creșterea prețurilor și criza din lanțul de aprovizionare.

Reuniunea G7 are loc înainte de summitul NATO de la Madrid de săptămâna viitoare, unde alianța militară transatlantică urmează să aprobe un nou „concept strategic”, un document care descrie misiunea sa și care a fost actualizat ultima dată în 2010. Pentru prima dată, documentul va aborda modul în care alianța privește eforturile Chinei de a-și extinde raza de acțiune militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *