Lidl deschide magazin în Cosmopolis, care se va extinde cu 500 de locuințe în care se vor investi circa 30 de milioane de euro

Cosmopolis Sursa foto: Opus Land Management

Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, va investi în acest an 30 de milioane de euro în construcția a aproximativ 500 de noi locuințe în cadrul proiectului, extinderea strip mall-ului existent și continuarea dezvoltării infrastructurii generale din cadrul proiectului.

Lidl, liderul pieței locale de retail după cifra de afaceri, va deschide un magazin în cadrul Cosmopolis până la finalul acestui an. Noua unitate Lidl face parte din planurile Opus Land de triplare a suprafeței comerciale totale a strip mall-ului deja existent în cadrul proiectului, care va ajunge astfel la peste 15.000 de metri pătrați închiriabili. Lidl va deveni astfel unul dintre puținii retaileri de mari dimensiuni care vor opera o unitate în cadrul unui proiect rezidențial local.

”Cosmopolis va continua să se extindă și să se dezvolte și în acest an, fiind deja un oraș în sine, cu o multitudine de funcțiuni sociale specifice și unice pe piața rezidențială locală. În 2021 am înregistrat o creștere anuală de 12% a contractelor noi semnate iar pentru acest an avem ca obiectiv înregistrarea unui rezultat la fel de pozitiv”, a declarat Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN Romania și project manager Cosmopolis din partea companiei. SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

În 2021 au fost încheiate aproximativ 550 de antecontracte și 543 de tranzacții finale în cadrul proiectului, obiectivul pentru acest an fiind similar. Dezvoltarea continuă a Cosmopolis va face ca proiectul să depășească în acest an pragul de 5.000 de locuințe finalizate și să ajungă la o comunitate de aproximativ 15.000 de locuitori. Investițiile totale în cadrul Cosmopolis realizate până în prezent se ridică la peste 380 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din România, indiferent de segmentul pieței imobiliare.

Adițional strip mall-ului, printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 35 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante și cafenele și o sală de fitness ultramodernă inaugurată în 2019. Până la finalul acestui an va fi inaugurat un nou parc în cadrul Cosmopolis.

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu cea a unor orașe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighișoara.

Sursa foto: Opus Land Management

Comentarii

  1. Articol scris de un Autor ,cu Capul Pierdut in negura , Lumii SF , sau drogat ,ca nu stiu ce sa inteleg ,prin faptul ca nu spune ,unde este aceasta investitie ???
    —In ce oras ,, comuna sat ,etc se face aceasta investitie ,aimice ??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *