Londra respinge afirmaţia lui Putin conform căreia doar o parte din cerealele exportate din Ucraina în cadrul unui acord internaţional va fi destinată ţărilor sărace

Redacția sept. 11, 2022 0 comentarii
ucraina, rusia, grau, cereale, criza alimentara, razboi, blocaj, productie

Marea Britanie a respins afirmaţia lui Vladimir Putin conform căreia doar o parte din cerealele exportate din Ucraina în cadrul unui acord internaţional va fi destinată ţărilor sărace, relatează Reuters, citat de New.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, fără a cita o sursă, că doar două din cele 87 de nave, care transportau 60.000 de tone de produse, au plecat spre ţări sărace. Acordul de a permite exporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, intermediat de Naţiunile Unite şi Turcia, a intrat în vigoare luna trecută.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, citând cifre oferite de Naţiunile Unite, că aproximativ 30% din cerealele exportate în cadrul acordului au fost furnizate ţărilor cu venituri mici şi medii din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia.

Rusia urmăreşte o strategie de dezinformare deliberată, deoarece încearcă să nu îşi asume responsabilitatea pentru problemele legate de insecuritatea alimentară, să discrediteze Ucraina şi să minimizeze opoziţia faţă de invazia sa, a mai precizat ministerul în raportul zilnic de informaţii cu privire la războiul din Ucraina, pe Twitter.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *