Lucian Heiuș devine președinte al ANAF. Premierul a semnat decizia

Lucian Heiuș Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lucian Heiuş (55 de ani) a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare FIscală (ANAF), decizia fiind semnată de premierul Nicolae Ciucă. El îi ia locul Mirelei Călugăreanu, care a fost numită în conducerea Curții de Conturi, potrivit unui ordin apărut marți în Monitorul Oficial.

„Lucian Ovidiu Heiuș, secretar de stat la Ministerul de Finanțe, a fost numit azi șef ANAF. Premierul a semnat numirea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, pentru Economedia.

Pentru a intra în vigoare, decizia trebuie publicată în Monitorul Oficial.

UPDATE Premierul Nicolae-Ionel Ciucă l-a numit, astăzi, pe Lucian Ovidiu Heiuș, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, anunță Guvernul, într-un comunicat de presă.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, arată Executivul.

„Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut. Implementarea proiectelor „Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Cine este Lucian Heiuș

Lucian Heiuș, fost deputat PNL de Hunedoara, în 2016-2020, este considerat un bun cunoscător al sistemului fiscal datorită activității din Ministerul Finanțelor și direcţiile de Finanţe Publice din Hunedoara şi Timiş.

El are în interiorul PNL reputația unui personaj reținut, chiar pedant, care s-a ferit de scandaluri și controverse publice.

Un detaliu relevant din CV-ul său este postul de director general la SC Uzina Mecanică Orăștie, o companie din industria militară din România. El a avut la Orăștie „atribuții generale de management și specifice în domeniul producției de armament”, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților.

Inginer de profesie, Heiuş a lucrat în sectorul privat până în 2005, ulterior având mai multe funcţii de conducere în direcţiile de Finanţe Publice din Hunedoara şi Timiş.

El a absolvit atât Facultatea de Mecanică din Institutul Politehnic Cluj, cât şi Facultatea de Management Turistic şi Comercial de la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucureşti.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, începând cu anul 1990, ministrul propus pentru Finanţe a lucrat la Întreprinderea de Vagoane Arad ca inginer, apoi la două societăţi pe acţiuni profilate pe producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte din blană naturală, până în anul 2005 când a fost angajat la Direcţia Finanţelor Publice Hunedoara ca director executiv, potrivit News.ro.

Din octombrie 2012 până în martie 2013 a condus Uzina Mecanică Orăştie, apoi, timp de trei luni, în 2013, a fost director executiv al Camerei Agricole Judeţene Hunedoara, iar în iunie 2013 a obţinut funcţia de director general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice – Direcţia Generală a Domeniilor Reglementate Specific.

În august 2013 a devenit director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara şi a rămas în cadrul acestei instituţii până în noiembrie 2015.

În anul 2019, ministrul propus al Finanţelor declara că deţine 43 de oi de pe urma cărora a obţinut ca producător individual un venit de 14.000 de lei, titluri la o societate fără activitate din Deva şi că are un credit de aproape 29.000 de euro contractat în 2018 şi scadent în 2033.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Solicit Referendum pt. Desfiintarea Serviciior. Mai bine angajam pe altii, decat cu parazitii astia. #SECURITATEANUAMURIT
    #CEDO #EUCOMISSION #WHITEHOUSE #HAGA

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.