Lufthansa se așteaptă ca operațiunile de zbor să revină la normal în 2023

Lufthansa Sursa foto: Pixabay

Compania aeriană Lufthansa nu se așteaptă ca operațiunile sale aeriene globale să revină la normal până în 2023, după ce lipsa de personal și cererea în creștere pe fondul ridicării restricțiilor COVID-19 au forțat-o să anuleze unele zboruri, a relatat sâmbătă ziarul Die Welt, citat de Reuters.

„Din păcate, o îmbunătățire pe termen scurt acum, în timpul verii, nu este deloc realistă”, a declarat pentru Die Welt Detlef Kayser, membru al consiliului de administrație al Lufthansa, adăugând că problema este globală și nu exclusivă pentru Germania, iar singura soluție este reducerea numărului de zboruri.

Lufthansa a anunțat că intenționează să renunțe la aproximativ 3.000 de zboruri, adică aproximativ 15% din capacitatea sa, la hub-urile sale din Frankfurt și Munchen în această vară.

Transportatorul german încearcă să se asigure că rutele de vacanță sunt afectate cât mai puțin posibil, optând să anuleze în schimb zboruri pe distanțe scurte și medii, cu multe opțiuni alternative de călătorie, a declarat Kayser pentru Die Welt.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *