Lufthansa va introduce o taxă de mediu de până la 72 euro pentru zborurile cu plecare din țările UE, Marea Britanie, Norvegia și Elveția

lufthansa sursa foto: atlas-network.com

Compania aeriană Lufthansa va adăuga o taxă de mediu între 1 euro și 72 de euro, în funcție de tipul de bilet, pe toate zborurile care pleacă din țările Uniunii Europene, Marea Britanie, Norvegia și Elveția.

Companiile aeriene au avertizat de ani de zile că reglementările care le obligă să utilizeze combustibil pentru avioane mai scump și mai durabil ar putea duce la creșterea costurilor.

Prețurile biletelor au crescut deja în ultimii ani, ca urmare a boom-ului călătoriilor post-COVID, stârnind temeri că noi creșteri ar putea începe să descurajeze călătorii să mai călătorească cu avionul.

Unele dintre majorări intră în vigoare începând cu 26 iunie pentru plecările începând cu 1 ianuarie 2025. Compania transmite că taxa va „acoperi o parte din costurile suplimentare în continuă creștere datorate cerințelor de reglementare de mediu”, cum ar fi combustibilul de aviație durabil (SAF) fabricat din materiale pe bază de plante biologice – considerat esențial pentru a face zborul mai puțin poluant.

sursa foto: atlas-network.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *