„Lumea are nevoie de mai mulți ingineri”, spune antreprenorul britanic James Dyson. „Tinerii pot fi cheia viitoarelor descoperiri. Ei pun întrebări naive și au idei strălucite”

ingineri Sursă foto: Unsplash

Dacă tinerii vor să schimbe lumea cu adevărat, ar trebui să-și suflece mânecile și să studieze ingineria, spune inventatorul și inginerul James Dyson, scrie publicația Inc.com.

„Pentru mine, există o neconcordanță între dorința [tinerilor] de a schimba lumea și capacitatea lor de a influența efectiv schimbarea”, spune el. „Inginerii pot rezolva toate problemele de care Generația Z este îngrijorată”. Antreprenorul miliardar crede că există soluții inginerești pentru problemele de mediu care îi preocupă pe tineri, cum ar fi rezolvarea problemei deficitului de apă și reducerea consumului de energie.

În timpul unei întâlniri cu publicația Inc. la New York, joi, Dyson s-a descris drept un „designer care a devenit inginer” și a lucrat ani de zile la perfecționarea prototipului său pentru primul aspirator fără sac. El și-a lansat compania, Dyson, cu acel proiect în 1991, iar de atunci aceasta s-a extins la ventilatoare fără elice, uscătoare de mâini și uscătoare de păr. Dyson a creat chiar și o mașină electrică, dar în cele din urmă nu a reușit să o lanseze pe piață.

„Când am început, totul era mecanic și se angajau ingineri mecanici”, spune Dyson. În prezent, o mare parte din muncă se bazează pe software, cu ingineri specializați în domenii precum electronică, software, inteligență artificială și chiar produse chimice. Acest lucru necesită, estimează el, de cinci ori mai mulți ingineri și oameni de știință decât acum 30 de ani.

Pentru a umple golul și pentru a inspira mai mulți tineri să se apuce de inginerie, compania a lansat în 2017 Institutul Dyson de Inginerie și Tehnologie, propriul institut de învățământ superior în campusul companiei din Malmesbury, Anglia. Studenții sunt plătiți să lucreze cu normă întreagă la Dyson și urmează cursuri de la profesori care sunt practicieni.

El crede că tinerii pot fi cheia viitoarelor descoperiri. „Ei pun întrebări naive și au idei strălucite”, spune el. „Ei nu sunt împovărați de experiență. Sunt mult mai liberi, mai deschiși, au mai puțin de pierdut și fac sugestii și invenții interesante.”

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *