Luna ianuarie rămâne cea mai ieftină la achiziția biletelor de avion

wizz, avion Sursa foto: Aeroport Cluj

Luna ianuarie este un moment propice pentru achiziționarea biletelor de avion la prețuri cu până la 60% mai mici, conform statisticilor furnizate de agenția de turism online Vola.ro,  Astfel, dacă în restul anului, turiștii urmăresc cu atenție campaniile de reduceri ale companiilor aeriene pentru a obține cele mai bune tarife la biletele de avion, în ianuarie prețurile mici sunt cel mai ușor de găsit, la o simplă căutare.

Destinațiile spre care se găsesc cele mai ieftine bilete de avion în luna ianuarie sunt printre cele mai iubite de către turiștii din toată lumea: Italia, Austria, Spania, Franța și Portugalia

Destinațiile spre care se poate zbura cel mai ieftin din România sunt cele europene, spre care românii se îndreaptă, de altfel, cel mai des, atât pentru vacanțe de relaxare, cât și pentru vizitarea rudelor și prietenilor, ori pentru a merge la studii sau la muncă.

Printre acestea, se numără Italia, o destinație preferată de români pentru city break-uri și unde prețurile pentru un bilet dus-întors încep de la 20 euro, dar și Austria, unde românii merg cu precădere la schi în perioada aceasta, pe biletul de avion plătind sume ce încep de la 40 de euro dus-întors de persoană.

Din lista orașelor spre care se poate zbura cu un cost minim dacă biletul este achiziționat în luna în curs, nu lipsesc nici Barcelona (bilete de la 49 euro/persoană/dus-întors), Madrid (prețuri de la 42 euro/persoană/bilet dus-întors) sau Valencia (tarife de la 60 euro/persoană/bilet dus-întors).

Totodată, cei care vor să petreacă Valentine’s Day în Paris, vor plăti luna aceasta pentru un bilet de avion dus-întors 49 euro/persoană. Dintre țările europene cele mai iubite de români, prețul cel mai mare la bilete de avion în luna ianuarie este către Portugalia, de la 79 euro/persoană pentru un zbor dus-întors.

Deși pe fondul pandemiei city break-urile au fost înlocuite cu vacanțe mai lungi, de multe ori spre destinații interne, ori, la polul opus, spre destinații exotice unde erau mai puține restricții, în 2022 am putea asista la o revenire treptată a city break-urilor în preferințele turiștilor români.

Aceștia au făcut deja primele rezervări pentru lunile de primăvară și chiar pentru vacanța de Paști de anul acesta. De asemenea, au apărut și cereri de tip early booking, pentru vacanțele de vară, Grecia, Turcia și Spania fiind printre cele mai solicitate destinații pentru concediile mai lungi din sezonul estival.

Vânzări cu 150% mai mari luna aceasta la biletele de avion

Pe fondul apariției vaccinului, a certificatului verde și reglementării mai clare a condițiilor de călătorie, românii sunt din ce în ce mai dornici și, totodată, dispuși să călătorească în afara țării.

Astfel, Vola.ro estimează o creștere de minimum 150% în luna curentă comparativ cu ianuarie 2020. Totodată, Vola.ro a raportat vânzarea a unui număr dublu de bilete de avion în luna decembrie 2021 față de aceeași perioadă a anului precedent.

„Conform tendințelor observate de-a lungul timpului, în luna Ianuarie sunt, de obicei, cele mai bune prețuri la biletele de avion. Există cazuri când tarifele sunt chiar și cu 60% mai mici decât în restul anului. Explicația pentru ‚‚Ieftinuarie’’ este una simplă: companiile aeriene au promoții, este o perioadă în care încă își definitivează orarul de zbor pentru anul ce urmează, vor să testeze piața, să ia pulsul preferințelor pasagerilor. Și pentru că înțelegem că flexibilitatea este cuvântul cheie al călătoriilor de ceva vreme, clienții noștri pot adăuga la fiecare bilet achiziționat pe Vola.ro diverse opțiuni care să le garanteze o călătorie fără griji, cum ar fi asigurarea COVID sau serviciul Fast Fefund, cu ajutorul căruia pot obține rambursare banilor cash în 3 zile ori un voucher instant dacă zborul lor este modificat sau anulat. De asemenea, recomandăm și alegerea hotelurilor cu opțiunea de Anulare Gratuită pentru un plus de confort psihic și mai puține bătăi de cap în cazul unui eveniment neașteptat” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Sursa foto: Aeroport Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *