Magistrala de Metrou Drumul Taberei – Pantelimon: Proiectarea secțiunii centrale Eroilor 2 – Iancului a ajuns la 70%. Când va fi lansată licitația pentru execuția celor 6 stații

Statie metrou sursa g4

Proiectarea secțiunii Eroilor 2 – Universitate – Iancului de pe magistrala M5 Drumul Taberei – Pantelimon a ajuns la 70%, predarea documentației tehnice urmând să se facă în 2023, a transmis Metrorex la solicitarea Economedia. Contractul pentru proiectare și asistență tehnică a fost semnat în octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L pentru o valoare de 70 de milioane de lei și o durată totală de 5 ani. Secțiunea centrală are o valoare de aproximativ 3 miliarde lei, iar durata de execuție va fi de 4-5 ani. După predarea documentației tehnice, Guvernul trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru lansarea licitației.

Secțiunea centrală Eroilor 2 – Iancului are 5,4 kilometri lungime și include șase stații. La Universitate va fi realizată conexiunea cu M2 Berceni – Pipera. Din cele 10 livrabile, proiectantul a finalizat 7 studii, ceea ce corespunde unui procent de 70%.

„În cadrul contractului de proiectare pentru Magistrala 5 de metrou, secțiunea Eroilor II – Piața Iancului, până la aceasta data au fost predate 7 (șapte) livrabile din totalul de 10, reprezentând 70% din documentația aferentă proiectului”, a transmis Metrorex.

„Am semnat contractul de proiectare şi asistenţă tehnică pentru linia de metrou M5 secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Această secțiune va asigura legătura între Estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu Magistrala M4 Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2 Berceni – Pipera și cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor. Secțiunea Eroilor – Piața Iancului va avea o lungime de 5,4 km și 6 stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului. Valoarea proiectului este de 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii”, anunța în urmă cu un an secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.

În total Magistrala M5 Râul Doamnei – Eroilor – Iancului – Pantelimon are 16 kilometri și 22 de stații, primele 10 stații fiind deschise pe 15 septembrie 2020. De la Iancului la Pantelimon, (ultimele 6 stații) Metrorex încă nu are contract pentru proiectare.

Comentarii

  1. Excepțional!
    După primul tronson executat cu chiu cu vai in 9 ani va urma acest tronson care va realiza în 18 ani.
    Trăiți cu speranta !
    După 2040 va fi😎 gata!
    Excepțional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.