Marcel Ciolacu: 42% din inflație se datorează prețului la Energie/ Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le prezentăm până la 1 iunie/ Există și o reașezare a impozitelor, dar asta nu înseamnă că mărim taxele

G4Media mai 16, 2022 2 comentarii
Marcel Ciolacu, PSD, negocieri

42% din inflație se datorează prețului la Energie, a declarat reporterilor Marcel Ciolacu, luni dimineață. Liderul PSD a mai adăugat că vor fi luate unele măsuri până la 1 iunie, că va exista o reașezare a impozitelor, dar că asta nu înseamnă că vor crește taxele.

“Dacă Ministerul Energiei închide capitolul cu compensările este posibil ca inflația să mai scadă. Este record în toată Europa. (…) Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le prezentăm până în 1 iunie. Viitorul buget de stat să îl construim cu măsurile luate de la 1 iunie, cu efect de la 1 ianuarie. La prețurile de la Energie ar fi trebui luate imediat. Vedem că încă 42% din inflație se datorează prețului la Energie. Trebuie făcută o analiză foarte clară până la 1 iunie” a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă vor exista măriri de taxe și impozite, Ciolacu a declarat:

“S-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF-ului și-a luat o perspectivă bună în acest moment. Există și o redimensinare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a adăugat Ciolacu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Sunt miscat de aceasta analiza pertinenta!
  Câtă acuratețe!
  Câtă precizie!
  Ma gandesc daca vor avea aceeasi acuratete la cresterea de salarii si oensii din acest an.
  Adica 21,5% plus la venituri pentru a acoperi inflatia de 20%!
  😲

 2. Sunt miscat de aceasta analiza pertinenta!
  Câtă acuratețe!
  Câtă precizie!
  Ma gandesc daca vor avea aceeasi acuratete la cresterea de salarii si pensii din acest an.
  Adica 21,5% plus la venituri pentru a acoperi inflatia de 20%!
  😲😲

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.