Marcel Ciolacu: A fost o liberalizare haotică pe piaţa energie, fără să fie anticipată o criză mondială. Preţul la energie pentru IMM şi zona casnică trebuie să rămână un preţ reglementat aşa cum e prins acum în ordonanţă

G4Media feb. 17, 2022 1 comentarii
protest Declic, Ministerul Energiei, facturi energie

Marcel Ciolacu a afirmat că a fost făcută o liberalizare haotică pe piaţa energiei, fără a fi anticipată această criză mondială. Liderul PSD este de părere că preţul la energie pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru zona casnică trebuie să rămână aşa cum este reglementat în ordonanţa existentă, iar dacă nu este găsită o altă soluţie, măsura trebuie prelungită până în luna aprilie. Ciolacu a mai spus că atât el, cât şi PSD nu vor accepta să fie „pompierii de serviciu”.

„Am avut ieri (miercuri – n.r.) discuţii despre energie cu domnul premier, cu domnul Cîţu şi cu domnul Kelemen hunoe. Noi am avut o lege care nu a fost funcţională, mai mult a încurcat. Noi solicităm o soluţie care să cuprindă şi iarna următoare. A fost un cumul de greşeli, fară să atac pe cineva din Guvern sau din coaliţie, a fost o liberalizare haotică şi fară să se gândească, să anticipeze o astfel de criză mondială. Ne-am trezit în această anomalie în care România are preţul la energie electrică mai mare decât în Germania”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Europa FM.

El a mai precizat că cea mai la îndemână soluţie în prezent pentru Guvern, în cazul în care nu sunt găsite alte metode cu privire la criza în energie, este să fie prelungite măsurile şi pentru luna aprilie.

„Mai întâi trebuie să rezolvăm cauza, pe urmă să mergem la efecte precum inflaţia. Eu rămân la părerea că preţul pentru IMM şi zona casnică trebuie să rămână un preţ reglementat aşa cum e prins acum în ordonanţă. Daca nu găsim alta soluţie mai bună, atunci cel mai la îndemână pentru Guvern este o prelungire şi pe luna aprilie. Dar de fapt prelungim fară să luăm o decizie. Cea mai proastă decizie e să nu iei nicio decizie. L-am văzut foarte determinat pe premier să găsim soluţii urgent. Nu suport la oameni politici care evită să-şi asume unele greşeli, pentru că de acolo poţi să începi să construieşti”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele social-democraţilor a adăugat că nu va accepta ca el şi PSD să măi fie „pompierii de serviciu”.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, joi la Parlament, despre propunerea susţinută de PSD, a unui TVA de 5% în energie, ca măsură pentru perioada după 1 aprilie, că nu este o soluţie, ci este nevoie de un TVA scăzut generalizat.

El a comentat şi o altă variantă, privind prelungirea prevederilor Ordonanţei care se află acum în vigoare, arătând că prelungirea actualelor măsuri costă. ”De fiecare dată când prelungim, mai costă câteva miliarde bugetul, a spus liderul liberalilor.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. Bravo mai băiete!
  Dupa terorizarea populatiei cu marirea maririi, mascarada facturilor de 4 luni descoperi America!
  Bravo!
  Asa e cand ai cascaval si nu intelegi!
  Exceptionala gandirea enciclopedica!
  😃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.