Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Proiectul legii offshore va fi definitivat în coaliţie până la sfârşitul săptămânii viitoare

sonda offshore sursa ExxonMobil

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul legii offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, va fi definitivat în coaliţia de guvernare până la sfârşitul săptămânii viitoare.

El precizează că discuţiile privind definitivarea proiectului s-au prelungit mai mult faţă de timpul estimat iniţial pentru a putea include şi componenta de onshore.

„Până la sfârşitul săptămânii viitoare, vom avea forma convenită de coaliţie pe offshore şi onshore. De asta s-a şi prelungit un pic discuţia cu o săptămână – două, fiindcă am discutat în aceeaşi lege să abordăm şi onshore”, a spus liderul social-democrat, potrivit Agerpres.

Legea offshore este aşteptată de mai multe companii pentru a putea începe exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră.

Întrebat dacă este posibil ca România să poată cumpăra gaze la un preţ preferenţial, având în vedere că a fost o discuţie pe acest subiect în trecut, Ciolacu a afirmat: „Nu există preţuri preferenţiale într-o piaţă liberă, dar asta face ca România să fie independentă energetic şi vedem o decuplare a întregii Europe de Rusia şi vedem şi costurile, nu putem sta la mâna unui dictator care atacă state suverane”.

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *