Marcel Ciolacu: Prioritatea PSD este să venim cu ceva predictibil până în 2025 pe zona de energie/ Eu m-aș fi așteptat ca UE să aibă un sistem coerent, dar se pare că fiecare stat o să-și ia deciziile cele mai bune

Redacția aug. 12, 2022 2 comentarii
contor, energie electrica, curent

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat într-o conferință de presă că vrea ca prioritatea PSD peste să vină cu măsuri predictibile până în 2025 pe zona de energie. Acesta a spus că vor veni cu o variantă într-o perioadă scurtă de timp.

„Prioritatea PSD este să venim cu ceva predictibil până în 2025 pe zona de energie. Marea componentă a crizei energetice nu ține de România. Cu adevărat din inflație a fost cel mai mult influențat. Noi avem o ordonanță de urgență care funcționează”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune că „suntem într-o situație creată de fostul guvern de dreapta și trebuie să venim cu variantele cele mai bune. Cu certitudine, atât eu, cât și specialiștii PSD dorim o reglementare în zona casnică și a școlilor, spitale și sistemul de încălzire. Eu m-aș fi așteptat ca UE să aibă un sistem coerent, dar se pare că fiecare stat o să-și ia deciziile cele mai bune”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a spus că România este singurul stat european care a adus măsuri și pentru mediul de afaceri. „Sunt convins că totul este perfectibil. A fost o guvernare de dreapta care a vrut liberalizarea prețurilor la energie”, a mai transmis acesta.

Cristian Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaților, atrage atenția asupra consecințelor dezastruoase pe care le va avea reglementarea prețurilor la energie electrică și gaze, după cum a scris Economedia aici.

„PSD ne mai fură încă o dată dată viitorul. De ce? Pentru că vrea reglementarea prețului la producția de gaze și de energie. Reglementarea sună simplu, frumos și populist. Dar haideți să vedem care vor fi consecințele. Adoptarea acestei tâmpenii va însemna că spunem ADIO gazelor din Marea Neagră, iar Romgaz va fi aruncat pe apa sâmbetei 1 miliard de euro prin achiziția participației Neptun Deep de la Exxon. Nu va vrea nimeni să își asume riscuri imense la preț reglementat. Am mai văzut filmul acesta în 2018. În tot acest timp, când noi avem gazul la nas și ne batem joc de el, Germania, disperată să aducă gaz, caută să construiască un nou gazoduct până în peninsula Iberică. Mai trist este că această obsesie a reglementării pare să fie emanația lui Iulian Iancu, bine instalat de PSD la ANRE. Iar Marcel Ciolacu, controlat din culise la fel ca o păpușă de la Teatrul Țăndărică, nu poate decât să dea din palme”, declară Cristina Prună.

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *