Marcel Ciolacu promite că guvernul va promova legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat

bani, lei, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat joi în discursul din Parlament că guvernul pe care îl va conduce își va asumalegea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat. O astfel de lege a fost refuzată de guvernul condus de Nicolae Ciucă, unul dintre beneficiarii cumulului pensie-salariu la stat.

Un astfel de proiect de lege, odată adoptat de guvern, trebuie să meargă în Parlament pentru dezbatere și vot.

Declarațiile lui Ciolacu privind pensiile:

Stă în puterea noastră să astupăm prăpastia uriașă de încredere care este astăzi între clasa politică și cetățeni și vom reuși asta dacă începem cu reducerea cheltuielor.

Trebuie să reducem risipa și acest Guvern trebuie să-și asume cu mult curaj legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat. E nedrept ca aparatul de stat să fie înțesat cu speciali.

Așa cum trebuie să facem o dată pentru totdeauna reforma pensiilor speciale. Nu mai putem avea două categorii de cetățeni: unii normali și unii speciali.

Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. E singura soluție pentru a avea legitimitate pentru a tăia apoi toate pensiile speciale.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. “guvernul pe care îl va conduce își va asumalegea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat. ”
  😵😵
  Da, se rezolva ca si la pensiile speciale
  Sau cine o voteaza si cand?
  Astea sunt brașoave la preluarea mandatului!😎

 2. De ce sa l interzica? Nu toti romanii sunt speciali! De ce nu se face un barem, multi sunt si cu pensii mici si cu salarii mici! Cum raspunde dl Ciolacu la acesti romani?

 3. De ce să se interzică la anumite categorii cumulul pensiei cu salariul?Ex: Asistenții maternali, majoritatea au pensii f mici și salariul mic.Avem în grijă câte doi sau trei copii,ne ocupăm cu multă responsabilitate de ei,nu cred că ar fi corect să nu ne lăsați să ne rotunjim veniturile și așa mici.Sunt alte categorii la care s ar putea tăia cumulul.Va mulțumesc!

  • Corect. Ar crea haos în instituțiile de stat chiar înainte de 2024. An electoral. Cine le vor lua locul pe funcțiile vacante care și așa nu mai pot fi încadrate până la sfârșitul anului. Aud………..

   • Cred ca este vorba de pensiile speciale si salariu de la stat.Doar cei care depasesc salariul presedintelui.cei din parlament se incadreaza la asa venituri.Un bugetar din invatamant cu salar de 3000 lei si o pensie de 1800lei nu depaseste salarul presedintelui ,abia se descurca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *