Marea Britanie anunţă o Strategie Industrială pentru a impulsiona creşterea în opt sectoare

Londra Sursa foto: Pexels

Guvernul laburist britanic a anunţat duminică lansarea unei Strategii Industriale destinate impulsionării creşterii, în zece ani, în opt sectoare cheie ale economiei ţării, printre care cel al producţiei avansate, precum cea aerospaţială, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

Sectorul energiilor curate, cel creativ, al apărării, tehnologiile digitale, serviciile financiare, ştiinţele vieţii şi serviciile profesionale şi antreprenoriale sunt celelalte sectoare în care se doreşte atragerea de investiţii, fiind considerate cu un mare potenţial de creştere.

Miniştrii Afacerilor şi Comerţului, Jonathan Reynolds, şi Economiei, Rachel Reeves, vor detalia planul într-o Carte Verde, care va fi prezentată luni, înainte de Summit-ul internaţional al investiţiilor, care va avea loc la Londra, cu participarea unor companii din toată lumea.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Companiile, sindicatele, investitorii şi alte părţi interesate îşi vor putea aduce aportul al această Strategie guvernamentală până pe 24 noiembrie, după care vor fi activate mecanismele pentru reînnoirea sectoarelor identificate, “în mod sustenabil, rezilient şi distribuit pe tot teritoriul”, au spus cei doi miniştri.

“Vrem ca Marea Britanie să ofere o excelentă oportunitate de investiţii pentru companii”, au declarat miniştrii într-un comunicat.

Guvernul va numi şi un Consiliu Consultativ pentru Strategia Industrială, care va fi condus de Clare Barclay, CEO Microsoft UK, care se va ocupa ca acest organism “să fie o voce clară şi puternică în numele companiilor, naţiunilor (din Marea Britanie), regiunilor şi sindicatelor”.

Executivul laburist va înfiinţa şi un grup de lucru intern pentru a garanta buna funcţionare a lanţurilor de aprovizionare, cu scopul de a da încredere companiilor investitoare.

“Strategia noastră Industrială modernă va genera stabilitate pentru investitori şi le va da încredere pentru a planifica nu doar pentru anul viitor, ci pentru următorii zece ani sau chiar mai mult”, a afirmat Reynolds.

Reeves a subliniat că “niciodată nu a fost mai optimist privind potenţialul” acestei ţări.

Directorul general al Federaţiei Companiilor de producţie şi inginerie Make UK, Stephen Phipson, a observat că lumea este diferită faţă de cea de acum un deceniu şi “ideologia de a lăsa economia şi strategia industrială în mâinile pieţei libere a depăşit deja termenul de expirare”.

De aceea, intervenţia acestui Guvern “este un prim pas pentru a aborda “călcâiul lui Ahile” al economiei, care a lăsat Marea Britanie izolată între ţările avansate”, a spus el.

Preşedintele Airbus UK, John Harrison, a transmis printr-un comunicat că firma sa “salută includerea producţiei avansate în Strategia Industrială a Guvernului” şi a subliniat importanţa parteneriatului public-privat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: