Marii producători din OPEC+ au decis să își mențină politica actuală de reducere a producției de petrol, înainte de sancțiunile impuse de UE Rusiei

Redacția dec. 4, 2022 0 comentarii
sonda petrol titei sursa pexels

Influenta alianță de producători de petrol a convenit duminică să mențină cursul politicii de producție înainte de o interdicție în curs de aplicare din partea Uniunii Europene privind țițeiul rusesc, transmite CNBC.

Producătorii OPEC și non-OPEC, un grup de 23 de țări producătoare de petrol cunoscut sub numele de OPEC+, au decis să își mențină politica existentă de reducere a producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, sau aproximativ 2% din cererea mondială, din noiembrie până la sfârșitul anului 2023.

Analiștii din domeniul energiei se așteptau ca OPEC+ să ia în considerare noi reduceri de producție care să susțină prețurile înainte de o posibilă dublă lovitură dată veniturilor din petrol ale Rusiei.

Uniunea Europeană este pregătită să interzică toate importurile de țiței rusesc transportat pe mare începând de luni, în timp ce SUA și alți membri ai G-7 vor impune un plafon de preț pentru petrolul pe care Rusia îl vinde țărilor din întreaga lume.

Kremlinul a avertizat anterior că orice încercare de a impune un plafon de preț pentru petrolul rusesc va cauza mai mult rău decât bine.

Prețul petrolului a scăzut la sub 90 de dolari pe baril, de la peste 120 de dolari la începutul lunii iunie, înaintea unor sancțiuni potențial perturbatoare asupra petrolului rusesc, a slăbirii cererii de țiței în China și a temerilor tot mai mari privind o recesiune.

Condusă de Arabia Saudită și Rusia, OPEC+ a convenit la începutul lunii octombrie să reducă producția cu 2 milioane de barili pe zi începând cu luna noiembrie. Acest acord a venit în ciuda apelurilor din partea SUA ca grupul să pompeze mai mult pentru a reduce prețurile la combustibili și a ajuta economia globală.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *