Marile companii de tehnologie vor trebui să suporte împreună taxe de 10 miliarde de dolari în urma reducerii de personal 

Dolari Sursa foto: Pixabay

Amazon, Meta, compania mamă a Fecbook, Alphabet și Microsoft vor suporta împreună peste 10 miliarde de dolari în taxe privind concedierile în masă și alte măsuri de reducere a costurilor, în timp ce marile companii din domeniul tehnologiei dezvăluie prețul mare pe care îl suportă pentru a limita cheltuielile, scrie Financial Times.

Companiile americane care au pus în aplicare cele mai mari reduceri de personal din sectorul tehnologic au dezvăluit costurile ridicate legate de eforturile lor de restructurare în declarațiile de venituri publicate în această săptămână.

Cele patru grupuri anunțaseră anterior reduceri de 50.000 de locuri de muncă pentru a convinge Wall Street că se îndreaptă spre un „an al eficienței”, după cum l-a descris Mark Zuckerberg, directorul general al Meta. Această tendință vine după mai mult de un deceniu de cheltuieli mari, în contextul unei concentrări pe o creștere agresivă a cifrei de afaceri.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

În ciuda costurilor inițiale ridicate ale companiilor, cum ar fi plățile compensatorii, investitorii par încurajați de măsurile luate.

De când și-au anunțat oficial reducerile, companiile au adăugat împreună peste 800 de miliarde de dolari la capitalizările lor bursiere. Meta, cea care s-a mișcat cel mai devreme dintre grupurile Big Tech, și-a văzut valoarea aproape dublată de când și-a detaliat reducerile de personal în noiembrie.

Apple rămâne singura mare companie de tehnologie care nu a anunțat nicio reducere de personal sau un program de reducere a costurilor, deși a raportat joi primul declin al veniturilor trimestriale din ultimii trei ani și jumătate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: