Marius Budăi spune că va lupta pentru a fi eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru pensii până în primul trimestru din 2023, când ar trebuie să fie reforma pensiilor gata

bani sute lei Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la Prima TV că pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile din PNRR ar trebui să fie eliminat până în primul trimestru din 2023, când ar trebuie să fie gata reforma pensiilor.

„Care este logica pentru care singurul stat din Uniunea Europeană nu are acest prag și România are. Eu lupt pentru a fi eliminat acest prag până în primul trimestru din 2023 când ar trebuie să fie reforma pensiilor gata. Este o necesitate, nu este un moft”, a declarat Marius Budăi.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, în această săptămână, după mai multe întâlniri la Bruxelles inclusiv cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, că a discutat ajustarea unor jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și înlocuirea limitei de 9,4% din Produsul Intern Brut pentru pensii, în timp ce s-a ajuns la un acord ca termocentralele să poată fi repuse în funcțiune când e nevoie.

„Am discutat și aspectul ajustării a unei serii de jaloane și ținte astfel încât ele să fie realizabile până în anul 2026”, a spus premierul.

Potrivit lui, este de foarte mare interes capitolul pensii. „Am prezentat că există acea limită de 9,4% în PNRR pentru bugetul de pensii și am convenit că este posibilă înclouirea acestui indicator cu un altul care să țină cont de studiul Băncii Mondiale și de un indicator de disciplină financiară”, a precizat el.

Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *