Mas Re și Prime Kapital vor reporni lucrările la extinderea Mall Moldova în noiembrie 2022

MALL MOLDOVA Sursa foto: Mas Re

Lucrările de extindere a Mall Moldova, fostul complex comercial ERA din Iași, vor fi reluate în luna noiembrie 2022 cu termen de finalizare în aprilie 2024, potrivit investitorului sud african Mas Re, care deține 40% din proiect, în vreme ce restul se află la Prime Kapital, companie fondată de Martin Slabbert, fostul CEO al NEPI Rockcastle.

Potrivit informațiilor deja existente, la cei 47.500 mp existenți vor fi completați cu încă 58.600 mp, în urma unei investiții de 113 milioane euro. Complexul ERA a fost achiziționat în anul 2017, iar doi ani mai târziu au început lucrările de extindere, dardin cauza pandemiei, după câteva luni, au fost sistate.

Beneficiarii spun că mall-ul ieșean va cuprinde 200 de magazine, peste 30 de restaurante, o zonă dedicată divertismentului, magazine DIY și magazine de mobilă.

Lucrările vor fi finalizate în aprilie 2024, conform graficului anunțat de Mas Re, companie care a anunțat, în 2019, că își va vinde proprietățile deținute în Vestul Europei pentru a investi banii rezultați în dezvoltări imobiliare din Europa Centrală și de Est, în special în România, unde compania are un program de investiții de 773 milioane de euro.

În afară de proiectul de extindere a complexului ERA, la Iași investitorul mai este implicat în proiectul Silk District, care a obținut toate autorizațiile necesare, acum fiind în etapa de pregătire a terenului pentru derularea investiției, și unde clădirile de birouri vor fi redimensionate în jos, și se va acorda mai multă atenție blocurilor de locuințe.

Conform ultimului raport de piață, compania deține total sau parțielnouă proprietăți aducătoare de venit în România, printre care Militari Shopping Center sau Atrium Mall din Arad dar și o rețea de strip mall-uri și, de asemenea, are în proporție de 40% cinci proiecte rezidențiale în București, Iași, Timișoara și Ploiești aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Cele cinci proiecte reziențiale vor avea, la finalizare, 4.446 de apartamente în total, deci partea Mas Re e de peste 1.700 de apartmente.

În fine, Mas Re și Prime Kapital au cinci proiecte de retail în diferite faze de dezvoltare în Pitești, Iași, Ploiești, Alba Iulia sau Bârlad.

Sursa foto: Mas Re

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *