Măsurile luate de țările europene pentru a combate inflația, care se află la cel mai înalt nivel de la cererea euro până în prezent

500 de euro, bani, bancnota, valuta, money, spalare de bani, infractiune, furt, evaziune fiscala Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Politicienii europeni se confruntă cu o întrebare presantă: când vom vedea sfârșitul inflației, care se află la cel mai înalt nivel de la cererea monedei euro de până în prezent, scrie publicația Politico.

În timp ce Banca Centrală Europeană sustine că majorarea prețurilor este temporară, politicienii europeni nu sunt la fel de optimiști, în timp ce votații supărați se luptă să achite facturile la carburanți și la alimente și își văd cum economiile lor se consumă foarte repede. economiile câștigate cu greu.

În Belgia, aproximativ un milion de oameni se confruntă cu dificultăți în a plăti facturile la energie, prețurile pastelor în Italia au crescut cu aproape 40%, iar creșterea costurilor la energia electrică amenință să distrugă porțiuni din capacitatea de producție a Europei în sectoare, de la aluminiu la cofecții.

Analize Economedia

Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice

Toate acestea exercită presiuni asupra politicienilor pentru a lua măsuri, iar aceștia experimentează cu ajutoare, cum ar fi reduceri de taxe sau plafonarea prețurilor.

Marea întrebare este dacă această creștere a inflației este o fulgerare și dacă prețurile volatile ale energiei și alimentelor se vor scădea la fel de repede cum au crescut sau dacă aceasta este o schimbare pe termen lung.

„Factorii care conduc la o inflație ridicată în Uniunea Europeană vor scădea, vor dispărea, dar probabil nu la fel de repede pe cât ne așteptăm”, a avertizat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: