Măsurile luate de țările europene pentru a combate inflația, care se află la cel mai înalt nivel de la cererea euro până în prezent

500 de euro, bani, bancnota, valuta, money, spalare de bani, infractiune, furt, evaziune fiscala Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Politicienii europeni se confruntă cu o întrebare presantă: când vom vedea sfârșitul inflației, care se află la cel mai înalt nivel de la cererea monedei euro de până în prezent, scrie publicația Politico.

În timp ce Banca Centrală Europeană sustine că majorarea prețurilor este temporară, politicienii europeni nu sunt la fel de optimiști, în timp ce votații supărați se luptă să achite facturile la carburanți și la alimente și își văd cum economiile lor se consumă foarte repede. economiile câștigate cu greu.

În Belgia, aproximativ un milion de oameni se confruntă cu dificultăți în a plăti facturile la energie, prețurile pastelor în Italia au crescut cu aproape 40%, iar creșterea costurilor la energia electrică amenință să distrugă porțiuni din capacitatea de producție a Europei în sectoare, de la aluminiu la cofecții.

Toate acestea exercită presiuni asupra politicienilor pentru a lua măsuri, iar aceștia experimentează cu ajutoare, cum ar fi reduceri de taxe sau plafonarea prețurilor.

Marea întrebare este dacă această creștere a inflației este o fulgerare și dacă prețurile volatile ale energiei și alimentelor se vor scădea la fel de repede cum au crescut sau dacă aceasta este o schimbare pe termen lung.

„Factorii care conduc la o inflație ridicată în Uniunea Europeană vor scădea, vor dispărea, dar probabil nu la fel de repede pe cât ne așteptăm”, a avertizat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie.

Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *