Mediul de afaceri german din România: Încrederea este afectată de criza politică. Companiile au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ

Camera de Comerț Româno Germană AHK România

Actualele evoluții politice din România au dus la pierderea încrederii companiilor germane din țara noastră în implementarea reformelor necesare și urgente, arată reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno- Germane din România (AHK România), într-un comunicat de presă.

Potrivit AHK, capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor.

„România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional.

În loc de noi probleme și incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ. De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ”, arată reprezentanții AHK.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *