Mediul de afaceri îndeamnă politicienii să țintească reforme vitale și să lase disputele sterile

singapore, zgarie-nori, afaceri, cladiri de birouri

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), cea mai importantă platformă a mediului de afaceri din România, consideră că momentul politic pe care îl traversăm are implicații majore asupra climatului economic, stabilității macroeconomice și potențialului de reformă al României și face apel către toată clasa politică, ca în aceste momente să canalizeze întreaga energie spre reformele vitale.

De asemenea, CDR îndemană la elaborarea unei politici de industrializare care să reflecte agenda europeană a schimbărilor climatice și implementarea cu succes a proiectelor majore atât de necesare României, pentru creșterea absorbției fondurilor europene, resurse indispensabile în realizarea planurilor de dezvoltare ale țării.

„Obiectivele pe termen lung incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a cărui validare o așteptăm în septembrie, cât și în programele operaționale multianuale 2021 – 2027, care vor fi validate în următoarele luni, sunt ferestre strategice de oportunitate, pe care nu ne permitem să le ratăm, acestea contribuind major la reducerea decalajelor economice și la creșterea competitivității României. Mai mult, premisele implementării reformelor structurale reprezintă și un factor cheie în acordarea ratingului de țară, care va fi anunțat în această toamnă, evaluare care va include și capacitatea reală de implementare.Totodată, ratingul poate influența evoluția datoriei suverane, cât și stabilitatea macroeconomică afectată deja de devalorizarea monedei naționale și creșterea inflației, cu impact direct în bugetele companiilor și în buzunarele cetățenilor.”, transmite CDR.

CDR susține că mediul de afaceri are nevoie de un climat de predictibilitate și siguranță pentru investiții si adoptarea deciziilor de business. Din păcate însă, din nou trecem printr-o perioadă în care mediul de afaceri este în stare de alertă, din pricina climatului investițional incert, aflat în declin vizibil din cauza crizei politice în derulare.

„În 30 de ani de democrație au fost irosite prea multe șanse și oportunități din lipsă de viziune și dialog. Avem speranța să fi învățat din trecut, și de această dată, împreună și uniți, să nu ratăm această șansă unică pe care o are România”, arată CDR.

CDR reunește reprezentanți ai investitorilor români și străini în România și este condusă de un Consiliu Director format din președinții și vicepreședinții a opt asociații de business: Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Confederația Patronală CONCORDIA, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL).

Coordonarea Coaliției este asigurată prin rotație de către unul din membrii Consiliului Director, pentru o perioadă de șase luni.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. Ciolanul este important pentru politicianul roman.
  Niciodata in ultimii 30 de ani nu a existat vreun politician roman interesat in dezvoltarea Romaniei.
  Apucaturile fanariote a tuturor dregatorilor statului sunt pe veci!
  Nimic nu se schimba.
  Poate asa la presiunea unor mari puteri!
  Asa ca mai toate realizarile de pana acum

  Nu exista nicoun proiect de tara inceput in ultimii 30 de ani!
  Nu exista niciun model economic facut pentru Romania!
  Totul e haos si anarhie!
  Autoritatile statului sunt in disolutie!
  Statul roman nu mai exista!
  Exista Vasile Fliri Catu care se considera P. M
  al Romaniei dar de fapt este candidat la concursul de Presedinte PNL din 25.09.2021.
  Este ocupat de altceva decat de Romania.
  Exista Presedintele Romaniei cu numele KWJohanis care alte preocupari decat dezvoltarea Ro.
  Nu mai enumar ministri ca:Turcan, Bode etc. pentru lipsa de activitate.

  Asa ca dezvoltarea sa o faca altii!
  La noi sunt codri verzi de brad,
  Ce vor pleca la Viena!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.