Mercedes-Benz Vans a lansat un concept de furgonetă electrică, denumit Sustaineer

Redacția nov. 3, 2021 0 comentarii
sustaineer

Mercedes-Benz Vans lansează conceptul „Sustaineer”, gândit pentru a arăta un viitor tangibil al traficului urban de livrare. Furgoneta complet electrică bazată pe Mercedes-Benz eSprinter are la bord inovații și soluții tehnice care au fost „proiectate pentru o posibilă producție de serie”.

Numele Sustainer este un cuvânt artificial format din termenii Sustainability și Pioneer. Mercedes-Benz Vans definește astfel impulsul transportatorului de tehnologie: este destinat să deschidă calea pentru un transport urban de livrare mai durabil. Cu tehnologiile de la bord, Sustaineer demonstrează cum ultima milă în afacerile de transport poate fi parcursă într-un mod neutru din punct de vedere climatic și cum poate fi produsă electricitate verde, iar calitatea aerului din orașe poate fi îmbunătățită în mod activ.

Mai exact, pe lângă o acționare electrică cu baterie, modelul are filtre fine de praf pe modulul frontal și sub caroserie care pot „compensa emisiile cu peste 50 la sută”. În plus, pe acoperiș există un panou solar pentru câteva mii de kilometri de autonomie suplimentară pe an, componente din materiale reciclate și un sistem de încălzire aproape de caroserie care are scopul de a crește confortul și autonomia.

Contextul este faptul că Mercedes-Benz Vans urmărește obiectivul de a face flota de noi autoutilitare private și comerciale neutre în CO2 pe întreg ciclul de viață până în 2039, ca parte a strategiei de afaceri „Ambiția 2039” a Grupului – de la dezvoltare până la rețeaua de furnizori, producție proprie, electrificare produse, energii regenerabile pentru faza de utilizare a vehiculelor electrice si reciclare. Toate fabricile de furgonete ale companiei urmează să producă într-o manieră neutră în CO2 încă din 2022 și să utilizeze numai energie electrică din energii regenerabile.

Portofoliul deja electrificat al diviziei Mercedes include camioneta eVito, eSprinter, eVito Tourer și EQV. Anul viitor, camionete electrice mai mici vor fi puse în vânzare cu eCitan și EQT. De la mijlocul deceniului, „arhitecturile de vehicule complet noi vor fi apoi exclusiv electrice, iar Mercedes-Benz Vans dezvoltă o arhitectură de vehicul complet nouă în acest scop cu VAN.EA”, potrivit unui comunicat de presă.

Mercedes-Benz anunță, de asemenea, că va introduce succesiv un concept de reparații durabile în toate segmentele de autoutilitare din a doua jumătate a anului 2022 pentru a prelungi ciclurile de viață ale bateriilor instalate în vehicule. Scopul este de a reduce utilizarea resurselor primare în domeniul sistemului de propulsie și al tehnologiei bateriilor cu 40% până în 2030, comparativ cu astăzi.

Sursa foto: Mercedes- Benz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.