Mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic” este un fals, avertizează Poliția Română

atac cibernetic Sursa foto: Pexels

Poliţia Română avertizează că în cazul în care aţi primit un e-mail cu mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”, acesta este un fals. De asemenea, atenționează instituția, chiar dacă perioada sărbătorilor s-a încheiat, infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

”Alertă de tentative de atac cibernetic”…….În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămâne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, spune Poliţia în mesaj.

Autorităţile afirmă că, ”chiar dacă perioada sărbătorilor s-a încheiat infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

”Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online. Verificaţi mereu sursa reală a mesajului. Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media. Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, mai precizează Poliţia Română.

”Siguranţaonline este o campanie de conştientizare la nivel naţional implementată de Directoratul Naţional de Securiate Cibernetică, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor”, se mai arată în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: