Mewa, liderul furnizărilor de service textile din Germania, cumpără startup-ul românesc Esenca

Esenca

Mewa, furnizor german de servicii textile din Europa, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al startup-ului românesc Esenca Digital Workwear, companie care dezvoltă procese de scanare susținute de inteligența artificială pentru determinarea dimensiunilor hainelor prin aplicații, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

„Mewa este prezentă de ceva vreme în România, oferind servicii de curățare cu lavete textile pentru comerț și industrie. Pe alte piețe, această activitate este completată cu o ofertă cu serviciu complet pentru îmbrăcăminte de lucru. Prin investiția în Esenca, Mewa va utiliza mai mult tehnologia de viitor a inteligenței artificiale pentru optimizarea proceselor și controlul calității în sectorul îmbrăcămintei de lucru”, transmite compania.

„Scopul nostru este de a adapta procesele și procedurile serviciilor la nevoile clienților și de a le face mai simple și mai ușor de utilizat cu ajutorul inteligenței artificiale”, explică Bernhard Niklewitz, CEO la Mewa.

Prin achiziționarea unei participații majoritare în Esenca, furnizorul de servicii textile își extinde portofoliul și obține un partener de încredere pe termen lung în domeniul serviciilor digitale pentru clienți. Tehnologia bazată pe inteligență artificială permite atât firmei Mewa, cât și clienților și partenerilor săi, să utilizeze o aplicație accesibilă atunci, când selectează articolele de îmbrăcăminte de lucru și de protecție, precum și echipamentele de siguranță și sănătate, utilizând un proces comod de măsurare corporală, controlat de către o aplicație pentru a optimiza recomandările de mărimi. Așa, în viitorul apropiat, măsurătorile manuale și dimensionarea la fața locului ar putea deveniimai flexibile și mai eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *