Microsoft a investigat o aventură între Bill Gates și o angajată a companiei

Bill Gates

Microsoft a efectuat o investigație privind implicarea cofondatorului Bill Gates într-o relație cu un angajat, în urmă cu aproape două decenii, după ce compania a fost informată în 2019 despre încercarea miliardarului de a începe o relație romantică cu acea persoană, scrie Bloomberg.

Consiliul a examinat problema și a desfășurat o „investigație amănunțită” cu ajutorul unei firme de avocatură externe, a spus gigantul software. Nu a ajuns la o concluzie, deoarece Gates s-a retras din administrarea companiei, a transmis Microsoft.

„Microsoft a primit o informare, în a doua jumătate a anului 2019, că Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000”, a transmis Microsoft într-un comunicat. „Un comitet al Consiliului de Administrație a examinat informarea, ajutată de o firmă de avocatură externă, efectuând o investigație aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a adus această informare”, a adăugat compania.

Dow Jones a transmis anterior că directorii Microsoft au considerat că relația lui Bill Gates cu femeia angajată este inadecvată și a decis anul trecut că el trebuie să renunțe la consiliul de administrație.

Microsoft nu a furnizat mai multe detalii despre anchetă.

Miliardarul a declarat în martie anul trecut că renunță la consiliul de administrație al Microsoft pentru a dedica mai mult timp filantropiei. Gates nu a mai avut o poziție activă de zi cu zi în companie din 2008, a spus Microsoft la acel moment. Gates a cofondat compania de software în 1975 și a ocupat funcția de CEO până în 2000, în același an în care a fost înființată fundația sa, și a fost președinte până în februarie 2014.

„O aventură”

O purtătoare de cuvânt a lui Bill Gates a declarat că decizia sa de a părăsi consiliul nu are nicio legătură cu relația romantică cu un angajat.

„A existat o aventură în urmă cu aproape 20 de ani, care s-a încheiat pe cale amiabilă”, a spus ea, adăugând că „decizia sa de a face tranziția din consiliu nu a fost în niciun fel legată de această chestiune”.

Ancheta a avut loc într-un moment marcat de o discuție în cadrul Microsoft privind tratamentul femeilor și conversațiile Me-Too în industrie. Începând cu anul 2000, Microsoft a instituit și procese pentru investigarea acuzațiilor și le-a revizuit cu scopul de a le face mai puternice, a spus compania.

Bill Gates și Melinda French Gates și-au anunțat divorțul la începutul acestei luni, după 27 de ani de căsătorie. Mai multe rapoarte, inclusiv cele care au apărut în weekend, au declarat că ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la relațiile sale cu Jeffrey Epstein, agresor sexual condamnat.

Sursa foto: Facebook, Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *