Mihai Diaconu – personajul care l-a determinat pe Cîțu să-l demită pe Nazare din Guvernul său – revine în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice

G4Media feb. 22, 2022 1 comentarii
Florin Citu

Personaj controversat, din a cărui CV reiese că s-a împăcat  bine și cu politicienii PSD și cu cei din PNL, Mihai Diaconu a fost numit, marți seara, de premierul Nicoale Ciucă, în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

În Primăvara lui 2021, Florin Cîțu se declara nemulțumit de ministrul Finanțelor Publice din Guvernul său, Alexandru Nazare, din pricina numirilor în funcții pe care acesta le-a făcut, peste capul său, în cadrul Ministerului.  Cîțu îl indica atunci chiar pe Mihai Diaconu, reproșându-i ministrului Nazare că a angajat un apropiat al fostului ministru social-democrat Darius Vâlcov.

Actualmente președinte PNL, Cîțu era nemulțmit atunci, în calitatea sa de premier, pentru că Nazare i-a readus în funcții pe mai mulți foști angajați, apropiați ai PSD, pe care el îi înlăturase din Ministerul Finanțalor.

Trebuie spus că Mihai Diaconu a ajuns în Ministerul Finanțelor ca secretar general adjunct, în 2015, când ministru era social-democratul Darius Vâlcov. A continuat apoi ca secretar de stat în mandatele de miniștri ale social democraților Viorel Ștefan, Ionuț Mișa și Eugen Teodorovici.

După ce a ajuns Cîțu ministru al Finanțelor, Mihai Diaconu s-a mutat la Curtea de Conturi, pe o poziție de consilier personal al vicepreședintelui acestei structuri.

În Guvernul Cîțu, Alexandru Nazare a devenit ministru al Finanțelor, iar Mihai Diaconu a revenit în funcția de Secretat de Stat. La scurt timp, Cîțu l-a demis pe Nazare din funcția de ministru, iar Diaconu a rămas și el fără poziția de secretar de stat.

În prezent, în mandatul minitrului PSD Adrian Câciu, el a fost din nou numit secretar de stat, conform deciziei premierului Ciucă, publicată marți seara în Monitorul Oficial.

Citește și

Premierul Florin Cîțu, nemulțumit de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pentru că ar fi angajat drept consilier personal un apropiat al lui Darius Vâlcov, dar și pentru alte numiri în funcții / Vezi precizările Ministerului Finanțelor

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.