Mii de firme au cerut amânarea plăților la stat, în pandemie. Unele au acum conturile blocate

centru brasov cafenea Inquam Photos Attila Szabo

 

Mii de companii au cerut anul trecut amânarea plăților către bugetul de stat, după ce autoritățile au instituit această posibilitate pentru a sprijini afacerile. Conturile unora dintre acestea au fost blocate însă, înainte să expire termenul stabilit pentru plata acestor datorii, scrie digi24.ro.

În ianuarie 2021, ANAF a făcut mai mult de 42.000 de popriri asupra conturilor bancare și a transmis aproape 134.000 de somații. Mai multe firme s-au trezit cu somații și popriri pe conturi, înainte de termen. “Au mai rămas la plată 16.000 de lei sau ceva de genul. Aveam termen până la finalul lunii martie ca să achităm acești bani și ne-au fost blocate conturile”, a spus un proprietar de restaurant, citat de digi24.ro.

Premierul Florin Cîțu a cerut ANAF să verifice situația firmelor care anul trecut au cerut amânarea plăților către buget. În jur de 17.000 de companii au recurs la acest ajutor acordat de stat, dar unii manageri s-au trezit cu conturile blocate. “Anul trecut s-au amânat, s-au acumulat 16 miliarde de lei, pentru că am luat măsuri de a amâna taxele. Mai mult, nu am spus că trebuie plătite până la finalul anului trecut. Au fost 13.000 sau 17.000 de companii care și-au amânat plățile, și-și plătesc reeșalonat în 2021. Deci aceste măsuri încă există”, a spus Florin Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos / Attila Szabo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *