Miliardarii din domeniul tehnologiei sunt pe cale să devină primii trilionari din lume. Elon Musk se află în fruntea clasamentului

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia Wikipedia

Industria tehnologiei a format opt dintre cei mai bogați oameni din întreaga lume, dar cine dintre acestea va fi primul care va atinge statutul de triliardar? În fruntea listei se află Elon Musk, cel care ar putea deveni primul triliardar din lume până în 2027, cu o valoare netă „în creștere cu o rată medie de 109,88% în fiecare an”. Cea mai mare parte a averii lui Musk provine din compania Tesla și din compania privată de rachete SpaceX. Din aproximativ 40% dintre miliardarii care sunt pe cale să devină triliardari, 11 dintre acestea provin doar din domeniul tehnologiei, relatează Euronews.

Potrivit analizei datelor privind averea netă a celor mai bogate 30 de persoane din lume și rata lor medie anuală de creștere, în ultimii cinci ani s-au creat estimări pe 30 de ani pentru averea fiecărei persoane, pentru a identifica cine are cele mai multe șanse să devină triliardar și când anume se va putea întâmpla asta.

Sursa foto: printscreen

Elon Musk este primul în top. După acesta ar putea urma Gautam Adani, fondatorul companiei Adani Group cu sediul în India care deține 10 companii înscrise la bursa. Acesta se așteaptă să atingă statutul de triliardar până în anul 2028. În același an, Jensen Huang, unul dintre fondatorii companiei trilionare Nvidia, multinaționala americană specializată pe producerea de procesoare grafice pentru calculatoare personale, stații grafice și dispozitive electronice mobile. Acesta ar urma să devină următorul trilionar din industria tehnologiei, cu o rată de creștere anuală a valorii nete de aproape 112%.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Această listă mai include și nume relevante din idustrie precum Mark Zuckerbergm CEO Meta și Jeff Bezos, CEO Amazon, Larry Page, co-fondatorul Alphabet, chiar și Zhang Yiming, fondatorul ByteDance, compania mamă a platformei TikTok și nu în cele din urmă Bill Gates  co-fondator, al companiei Microsoft Corporation..

Elon Musk deține aproximativ 79% din platforma X, pe care a achiziționat-o în 2022 pentru 44 de miliarde de dolari (aproximativ 39,6 miliarde de euro), deși valoarea acesteia a scăzut semnificativ de atunci. În plus, Musk deține și participații la mai multe startup-uri, inclusiv Neuralink, The Boring Company și xAI.

Grupul exclusivist l-a primit de curând și pe Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a cărui avere este estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari (182,57 miliarde de euro).

Clubul de elită îi mai include și pe alți doi lideri din domeniul tehnologiei, pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și Elon Musk, CEO Tesla. Creșterea averii lui Zuckerberg este atribuită în mare parte

poziției pe care o ocupă. El este cel mai mare acționar al Meta, compania mamă a rețelelor de socializare Facebook, Instagram și Threads, precum și a platformei de mesagerie WhatsApp.

Sursa foto: printscreen

Cele mai bogate persoane din lume fac parte din industria tech

Conform Bloomberg’s Billionaires Index, cei mai bogați oameni din lume provin toți din industria tehnologiei, avându-i printre ei pe fondatorul Oracle, Larry Ellison, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, și co-fondatorul Alphabet, Larry Page. Într-adevăr, opt din cei mai bogați zece oameni din lume provin din sectorul tehnologic. Raportul arată că industria tehnologiei a avut și cele mai bune performanțe, cu șase din cele șapte companii care au atins nivelul trilioanelor de de dolari provenind din acest sector. Conform unui raport recent al Informa Connect Academy, Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet și Meta sunt evaluate la peste 1 trilion de dolari din luna iulie a anului 2024. Același raport estimează că aceștia ar putea deveni triliardari în doar trei ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: