Milioane de francezi își revând cadourile, un fenomen în creștere față de 2021

cadouri cumparaturi pexels.com

Platforma de comerț electronic Rakuten raportează 650.000 de anunțuri noi postate la ora 15:00, în ziua de Crăciun, arată publicația Lefigaro.fr.

Un articol de îmbrăcăminte cu o mărime nepotrivită, o jucărie duplicată sau un accesoriu care nu este pe placul dumneavoastră? Din ce în ce mai mulți francezi își vor revinde cadourile de Crăciun pe internet, dacă nu au făcut-o deja. Potrivit unui studiu Kantar pentru eBay, aproape șapte milioane de francezi vor face acest pas, adică cu 500.000 de persoane mai mult decât anul trecut. Pentru un alt studiu, realizat de Ipsos pentru Rakuten , această cifră urcă chiar la unul din doi francezi, în creștere cu 8 puncte față de 2021.

O constatare care poate fi deja observată prin numărul de produse noi puse online. Astfel, Rakuten raportează 650.000 de anunțuri noi postate la ora 15.00 în această duminică, 25 decembrie. Din nou, este vorba de o creștere puternică, 8% față de 2021. În ceea ce privește eBay, platforma se așteaptă la aproape trei milioane de anunțuri noi între 25 decembrie și 3 ianuarie 2023. Site-ul se angajează, de asemenea, să doneze un euro asociației CKDB – care ajută copiii spitalizați – pentru fiecare cadou vândut.

“La fel ca și cumpărarea de obiecte second-hand sau third-hand pentru Crăciun, revânzarea cadourilor este o modalitate de a proteja puterea de cumpărare a francezilor, dar și de a participa la o economie responsabilă care încurajează circularitatea”, subliniază Sarah Tayeb, director general adjunct al eBay Franța. Într-adevăr, pentru 43% dintre cei care intenționează să revândă un cadou, acest lucru le permite să economisească bani, iar pentru 27% dintre ei, să finanțeze sezonul de sărbători, față de 23% în 2020. Potrivit Kantar, această piață de revânzare a cadourilor reprezintă un total de 336 de milioane de euro reinjectați în economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *