Ministerul Agriculturii din Rusia transmite că fabricile Danone din țară vor continua să funcționeze ca de obicei

Redacția oct. 17, 2022 0 comentarii
danone, fabrica, productie lactate

Fabricile Danone din Rusia continuă să funcționeze în mod normal, locurile de muncă sunt păstrate, iar produsele sunt livrate pe piața rusă, a declarat Ministerul Agriculturii al Rusiei, potrivit agenției de presă ruse Interfax.

Compania franceză de produse alimentare a anunțat vineri că a decis să înceapă procesul de transfer al controlului efectiv al activității sale de produse lactate esențiale și pe bază de plante (EDP) din Rusia către o parte neidentificată. Tranzacția va duce la deconsolidarea afacerii EDP Rusia a Danone, a precizat compania într-un comunicat de presă.

În primele nouă luni ale anului 2022, afacerea EDP Rusia a reprezentat aproximativ 5% din vânzările nete ale Danone. Tranzacția ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro, a precizat compania.

Danone este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din Rusia. Portofoliul său de mărci include, printre altele, Activia și Prostokvashino.

Danone a fost cel mai mare producător de produse lactate din Rusia în 2021, cu vânzări de 122,7 miliarde de ruble, potrivit unui clasament întocmit pentru uniunea națională a producătorilor de lactate Soyuzmoloko, Streda Consulting și Milknews. PepsiCo Inc. (Wimm-Bill-Dann) a urmat cu vânzări de 107,8 miliarde de ruble, iar Molvest Group a ocupat un loc trei, la mare distanță, cu 38,5 miliarde de ruble.

Ministerul Agriculturii, citând date ale Serviciului Federal de Statistică, a mai spus că producția de lactate din Rusia a demonstrat o „creștere puternică” în primele opt luni ale anului 2022. Producția a crescut cu 3,1% față de anul trecut pentru laptele de piață, cu 10,9% pentru unt și cu 3,1% pentru brânză.

Sursa foto: Danone, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *