Ministerul Agriculturii modifică perioada de depunere a proiectelor pentru schema de ajutor de stat pentru investiții în energie verde/ Cei interesați pot depune dosarele începând cu 20 noiembrie

agricultura, combina, lan de grau sursa foto: Pexels.com

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că modifică perioada de depunere a proiectelor pentru schemă de ajutor de stat pentru investiții în energie verde în agricultură, potrivit unui comunicat de presă.

Inițial, cei care doreau să beneficieze de ajutor de stat trebuiau să depună proiectele începând cu data de 9 noiembrie 2023, însă acum perioada de depunere a dosarelor începe de pe 20 noiembrie 2023.

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit mai multe solicitări din partea unor potențiali beneficiari pentru modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie din surse regenerabile. Motivul invocat a fost că perioada cuprinsă de la data afișării pe site a Ghidului și data deschiderii sesiunii este insuficientă pentru pregătirea acestor proiecte. Totodată, a fost solicitată și acordarea unui interval mai mare de 15 zile pentru depunerea acestor proiecte”, se mai transmitea în comunicat.

Astfel, MADR spune că a propus modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurențială, astfel:

  • Dată şi oră deschidere procedură de ofertare concurențială: 20.11.2023 ora 8:00
  • Dată şi oră închidere procedură de ofertare concurențială: 15.12.2023, ora 23:59.

Cei interesați să primească ajutor de stat pot accesa aici Ghidul solicitantului.

Potrivit ministerului, potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în valoarea de 20.000.000 euro pe beneficiar. Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum, dar nu mai mult de 100% din costurile eligibile:

• Pentru energie eoliană

– 1.400.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW, inclusiv

– 700.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW

• Pentru energie solară

– 1.000.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW, inclusiv

– 500.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *