Ministerul Agriculturii prelungește până pe 31 ianuarie 2024 perioada de depunere a proiectelor pentru schema de ajutor de stat pentru investiții în energie verde în agricultură

bani agricultura foto Foto: Pexels

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că prelungește până pe 31 ianuarie sesiunea de depunere a solicitărilor de finanțare pentru schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, arată o informare de presă transmisă de MADR.

Termenul de depunere a cererilor de finanțare a fost deschis pe 20 noiembrie 2023, termenul limită fiind inițial 15 decembrie 2023.

Cei interesați să primească ajutor de stat pot accesa aici Ghidul solicitantului.

Potrivit ministerului, potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în valoarea de 20.000.000 euro pe beneficiar. Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum, dar nu mai mult de 100% din costurile eligibile:

• Pentru energie eoliană

– 1.400.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW, inclusiv

– 700.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW

• Pentru energie solară

– 1.000.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW, inclusiv

– 500.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *