Ministerul Culturii primește 4,9 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului ca să dea salarii

bani, lei, finante, bancnote

Ministerul Culturii se adaugă instituțiilor care primesc bani din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului, urmând să i se aloce 4,88 milioane lei pentru cheltuieli de personal.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Culturii, la capitolul 67.01 “Cultură, recreere şi religie”, Titlul 10 „Cheltuieli de personal”, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2023, cu suma de 4.882 mii lei, pentru finanţarea unor cheltuieli de personal. Art. 2 – Ministerul Finanţelor este autorizat să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Culturii pe anul 2023.”, este textul unei HG, publicate pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Guvernul a decis vinerea trecută alocarea de bani din fondul de rezervă și suplimentarea limitelor de credite bugetare și de angajament – circa 3,5 miliarde lei, pentru ministerele care au rămas fără bani, în contextul în care nu a făcut încă rectificarea bugetară. Peste 800 de milioane de lei sunt alocați către Transporturi și peste 500 de milioane de lei către Investițiile și Proiectele Europene. Ministerul Educației a cerut 2,1 miliarde lei pentru a putea acoperi salariile profesorilor pe o lună și bursele elevilor și studenților pe două luni. SRI primește și el bani, cinci milioane pentru achiziția diferitelor echipamente IT și îndeplinirea unor misiuni.

Citește aici despre sumele ce vor fi alocate diferitelor instituții.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *