Ministerul Economiei: În 2023 am alocat 62 de milioane de lei buget pentru administrarea eficientă a administrațiilor statului

bani, lei, bancnote

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri hotărârea privind bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii administrațiilor statului al Ministerului Economiei pe anul 2023, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Astfel în 2023 Ministerul Economiei a alocat un buget de aproximativ 62 milioane de lei pentru derularea procesului de privatizare desfășurat de Ministerul Economiei și administrarea în condiții de eficiență a participațiilor statului român, pentru dezvoltarea sectoarelor strategice ale economiei naționale.  

Ministerul Economiei exercită în domeniile sale de activitate, atribuții precum administrarea participațiilor statului, privatizare și postprivatizare. Actul normativ aprobat are ca scop asigurarea cadrului legislativ necesar finanțării activităţii de administrare, de pregătire și derulare a privatizarii desfăşurată de Ministerului Economiei în anul 2023.

Bugetul stabilit este de 61.717 000 lei, din care 89 mii lei venituri din privatizare și 61.628 000 lei alte venituri din proprietate. Cele din urmă se referă la activități de administrare, guvernanță corporativă și insolvență/ lichidare stabilite prin aplicarea legislației în vigoare privind modalitățile de desfășurare a activității și a destinației fondurilor obținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *