Ministerul Energiei: Proiectul centralei electrice de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă Titan a intrat în linie dreaptă

calorifer, încălzire, termoficare, centrală Sursa foto: Erik Mclean on Unsplash

Ministerul Energiei anunță că proiectul centralei electrice de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă Titan a intrat în linie dreaptă şi este prima investiţie majoră din ultimii 15 ani pentru producerea agentului termic în Bucureşti, potrivit unui comunicat al instituției.

Titan Power SA este firma responsabilă pentru implementarea proiectului pe terenul CET Titan Bucureşti, având o capacitate instalată de până la 50 de MWe. Potrivit platformei Termene.ro, compania Titan Power SA este deținută majoritar de către Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. („SAPE” ) (67,3%), unde statul român este acționar majoritar prin Ministerul Energiei.

Potrivit ministerului, centrala va fi echipată cu cinci grupuri motor-generator, care vor utiliza atât gaz metan, cât şi amestecuri cu hidrogen, oferind astfel cea mai modernă şi automatizată soluţie pentru sistemul de termoficare din Capitală, se arată în comunicatul instituţiei.

Pentru proiectul „Centralei electrice de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă” au fost deja parcurse etapele: Studiu de Fezabilitate, Studiul de Racordare la RED, obţinerea tuturor avizelor conform Certificatului de Urbanism (CU), inclusiv Acordul Tehnic de Racordare (ATR) pentru conectarea la reţea.

Titan Power a demarat acum faza de autorizare a lucrărilor de demolare şi construcţie în vederea pregătirii pentru achiziţionarea lucrărilor la Centrala Electrică de Termoficare – CET Titan Bucureşti.

Ministerul transmite că imediat după obţinerea ultimelor documente necesare (Autorizaţie de Desfiinţare / Autorizaţie de Construire), care vor fi finalizate în anul 2024, se va trece la etapa de achiziţie a lucrărilor, procurarea echipamentelor, edificare, ulterior, la calificarea şi obţinerea Procesului-Verbal de Finalizare (PIF) a centralei. Aceste ultime etape sunt planificate pentru sfârşitul anului 2026.

Sursa foto: Erik Mclean on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *