Ministerul Finanțelor confirmă întârzierea plății unor salarii pentru bugetari: 60% dintre plăți au fost realizate la timp, iar restul vor avea loc luni

Redacția mai 14, 2022 0 comentarii
bani lei bancnote Sursa foto Economedia Ilona Andrei (1)

Ministerul Finanțelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar, potrivit unui anunț al instituției. Despre întârzierile de plăți pentru bugetari Economia a scris prima dată aici.

În data de 13 mai 2022, ministerul anunță că s-au înregistrat disfuncționalitați ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum și în sistemul de plăți interbancare, înregistrându-se întârzieri parțiale la plată.

Ministerul precizează că 60% din obligațiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operațiunilor de transfer se vor realiza luni, 16 mai 2022. În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 și 15 mai.

„Regretăm neajunsurile create și le dăm asigurări tuturor celor afectați că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncționalități tehnice să nu se mai repete”, transmite instituția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *