Surse: Probleme cu plățile de salarii pentru bugetari. Doar o parte din plăți s-au făcut astăzi, restul lefurilor vor fi virate luni

bani, lei, bancnote, piata, cumparaturi

Angajați din mai multe instituții de stat nu și-au primit salariile, vineri, spun surse din cadrul acestora pentru Economedia. Surse guvernamentale de la nivel înalt au confirmat această situație pentru Economedia, dar susțin că restul plăților vor fi făcute luni.

„Azi trebuiau să intre banii la mai multe instituții publice, inclusiv la noi. Nu au intrat. Trezoreria nu a alimentat conturile la băncile comerciale. Nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată”, a spus o sursă pentru Economedia.

O sursă guvernamentală de la nivel înalt a confirmat această situație, dar spune că zilele de salariu sunt 14 și 15 mai.

„S-au făcut azi plăți parțiale în avans (în jur de 60%) din total, restul se fac luni dimineață. Cauza a fost una tehnică partajată pe rețelele informatice de transfer de bani. Nu neapărat la Ministerul Finanțelor, ci pe fluxul de plăți”, a spus oficialul, pentru Economedia.

Într-adevăr, problema nu a fost doar la nivel guvernamental. Pe grupuri specializate, anumite firme au semnalat întârzieri de plăți, deoarece la unele bănci s-ar fi operat cu întârziere ordine de plată.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Ia uite de ce a iesit din senin si aparent fara rost ieri intaiul securist al BNR sa ne invite la un ceai de tei si primul golfeur al tarii sa-l arate pe Putin cu degetul. Se leaga.

 2. Gogotiță!
  Un fripturist din M. F. a uitat sa liciteze bani din sistemul bancar.
  Ca bugetul nu are de unde livra.
  Acel fripturist nu a licitat suficiente sume ca sa acopere salariile profesorilor.
  Si o baga pe aia cu disfunctionalitati in sistem.
  Pana acum Secretarul de Stat din Finante era demis intr-o tara condusa responsabil.
  La Romania se intelege!
  Ca nu e cazul cu “guvernul mieu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *