Ministerul Finanțelor din Rusia spune că țara și-a îndeplinit obligațiile privind emisiunile de eurobonduri

Banca centrala a Rusiei a Sursa foto: cbr.ru

Ministerul Finanţelor din Rusia a anunţat joi că şi-a îndeplinit „deplin” obligaţiile privind două emisiuni de eurobonduri, trimiţând 12,51 miliarde de ruble (234,5 milioane de dolari) pentru plata cupoanelor către Depozitarul Naţional de Decontări (NSD), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Plăţile sunt pentru emisiuni de eurobonduri denominate în dolari cu scadenţa în 2027 şi 2047.

„Prin urmare, obligaţiile privind serviciul datoriei au fost îndeplinite deplin de Ministerul Finanţelor din Rusia”, a informat instituţia.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Ministrul Finanţelor, Anton Siluanov, anunţa luna trecută că Moscova intenţionează să îşi achite obligaţiile pe care le are faţă de deţinătorii de eurobonduri utilizând un mecanism similar cu schema care în prezent este folosită pentru plata în ruble a gazelor naturale ruseşti.

Pentru a fi plătiţi, deţinătorii de eurobonduri emise de Rusia vor trebui să deschidă un cont în valută şi unul în ruble la o bancă rusească, a declarat Anton Siluanov.

Luna trecută, SUA au împins Rusia mai aproape de punctul de intrare în incapacitate de plată, prin decizia de a nu prelungi o excepţie care permitea plata în dolari a deţinătorilor americani de obligaţiuni ruseşti, pe măsură ce Washingtonul creşte presiunile asupra Moscovei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Confruntat cu o criză a datoriilor fără precedent, ministrul rus al Finanţelor a declarat că Moscova va continua să îşi ramburseze datoria externă în ruble, adăugând că va apăra, prin orice mijloace, rolul Rusiei de debitor de încredere.

„La fel ca în cazul plăţii în ruble pentru gazele naturale: suntem creditaţi în valută, există un schimb în ruble în numele cumpărătorilor de gaze şi aşa se face plata. Mecanismul de soluţionare a eurobondurilor va opera în mod similar, numai că în cealaltă direcţie”, a spus oficialul rus.

Graţie acestui sistem, Rusia va putea ocoli infrastructura de plată occidentală, iar plăţile vor fi făcute prin intermediul depozitarului central din Rusia, a adăugat Siluanov.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut ca ţările pe care el le consideră „ostile” să plătească în ruble pentru gazele naturale livrate de Rusia, în caz contrar urmând să le fie întrerupte livrările. Conform acestei scheme, cumpărătorii de gaze străini trebuie să îşi deschidă un cont la banca rusească de stat Gazprombank, în care să depoziteze euro sau dolari, iar banca rusă va converti sumele în ruble.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: