Ministerul Finanțelor și ANAF se reorganizează. Care sunt schimbările

anaf, fisc, sediu anaf, sigla anaf

Direcţia generală de soluţionare a contestaţiilor urmează să fie preluată ca structură funcţională în cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanţelor, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor. Pentru asigurarea funcţionalităţii activităţii de soluţionare a constestaţiilor se preiau corelativ din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) posturi pentru a asigura funcţionalitatea structurilor suport necesare funcţionării corespunzătoare acestei structuri. De asemenea, proiectul de reorganizarea mai cuprinde și separarea Vămii de ANAF.

Puteți consulta aici integral documentul.

Autoritatea preia de la ANAF şi unitățile subordonate acesteia activitatea, posturile şi personalul structurilor vamale, respectiv Direcția generală a vămilor din cadrul aparatului propriu al Agenției, direcțiile regionale vamale şi birourile vamale de interior şi de frontieră din cadrul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.

În ceea ce privește numărul posturilor alocate activităţii vamale, precum și personalul încadrat pe acestea, instituția precizează următoarele aspecte:

Din numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu și unităţile subordonate Agenţiei, un număr de 2.757 de posturi 5 sunt alocate activităţii vamale:

  • aparat propriu – Direcţia generală a vămilor – 245 posturi, din care un număr de 35 posturi vacante;
  • direcţiile generale regionale ale finanţelor publice
  • direcţiile regionale vamale și birourile vamale de interior și de frontieră – 2.512 posturi, din care un număr de 243 posturi vacante.

Ministerul Finanțelor Publice preia de la ANAF – aparat propriu, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, activitatea de soluționare a contestațiilor formulate împotriva titlurilor de creanță, precum şi a altor acte administrativ-fiscale emise de organul central fiscal, posturile şi personalul aferent acesteia.

Din numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu și unităţile subordonate Agenţiei, un număr de 220 de posturi sunt alocate activităţii de soluţionare contestaţii:

  • aparat propriu – 38 posturi, din care un număr de 4 posturi vacante;
  • direcţiile generale regionale ale finanţelor publice – 174 posturi, din care un număr de 22 posturi vacante;
  • Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – 8 posturi, din care un număr de 2 posturi vacante.

În ceea ce privește numărul maxim de posturi al ANAF, acesta va fi stabilit în concordanţă cu modificările prezentate la punctele anterioare și cu numărul final de posturi propus pentru Autoritatea Vamală Română, prin hotărâre de Guvern – 3.060 număr total de posturi .

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *