Ministerul german de Interne vrea să forțeze operatorii 5G să reducă utilizarea Huawei/ Compania Telefonica Deutschland spune că ar putea cere despăgubiri din cauza restricțiilor

Huawei Facebook

Ministerul german de Interne intenționează să forțeze operatorii de telecomunicații să reducă utilizarea echipamentelor de la Huawei și ZTE în rețelele lor 5G, după ce o analiză a evidențiat o dependență excesivă de acești furnizori chinezi, a declarat un oficial guvernamental, potrivit Reuters.

Ministerul a conceput o abordare eșalonată pentru a evita perturbări prea mari pe măsură ce operatorii elimină toate componentele critice de la furnizorii chinezi din rețelele lor de bază 5G până în 2026, a declarat oficialul.

Operatorii, precum Deutsche Telekom și Vodafone, ar trebui, de asemenea, să reducă ponderea componentelor chinezești în rețelele lor până la 1 octombrie 2026, la maximum 25%, a declarat oficialul, care a refuzat să fie numit.

Analize Economedia

Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2

Huawei reprezintă în prezent 59% din rețelele 5G din Germania, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță în domeniul telecomunicațiilor Strand Consult.

În regiuni deosebit de sensibile, cum ar fi capitala Berlin, unde se află sediul guvernului federal, tehnologia chineză nu ar trebui să fie folosită deloc, a declarat oficialul – o distincție pe care Stand Consult a spus că este “arbitrară”.

“Nu este logic ca doar cetățenii și întreprinderile din marile orașe să aibă prioritate pentru rețelele securizate, în timp ce cei 79 de milioane de cetățeni din restul Germaniei sunt considerați a trăi în zone sigure sau cu risc mai scăzut”, a declarat firma.

Ministerul de Interne dorește să prezinte abordarea sa cabinetului începând de săptămâna viitoare, dar ar putea întâmpina rezistență din partea Ministerului pentru afaceri digitale din cauza temerilor că ar putea afecta progresul deja lent al Germaniei în ceea ce privește digitalizarea.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că nu a fost luată încă nicio decizie, adăugând că este important să se asigure că accesul la internetul mobil rămâne stabil, rapid și plătibil.

Germania este considerată o țară rămasă în urmă în ceea ce privește punerea în aplicare a setului de măsuri de securitate pentru rețelele 5G al Uniunii Europene. Măsurile au fost convenite în urmă cu trei ani pentru a limita utilizarea furnizorilor pe care blocul comunitar îi consideră “cu risc ridicat” – inclusiv Huawei și ZTE – din cauza preocupărilor legate de posibile sabotaje sau spionaj. Cele două companii neagă că echipamentele lor prezintă un risc de securitate.

Săptămâna trecută, guvernul a declarat, ca răspuns la o anchetă parlamentară, că până în prezent nu a interzis utilizarea unor noi componente critice chinezești în rețelele 5G de la intrarea în vigoare, în mai 2021, a unei legi privind securitatea IT care îi permite acest lucru.

Ministerul de Interne nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Utilizarea Huawei de către Germania, în special, a fost supusă unui control public în ultimii doi ani, având în vedere poziția mai dură a guvernului față de China și încercarea de a-și reduce dependența față de anumite țări, având în vedere criza energetică provocată de dependența Germaniei de gazul rusesc.

Ministerul de Interne a ajuns la concluzia că există o “nevoie urgentă” de a acționa pentru a evita un al doilea Nord Stream, a declarat oficialul, referindu-se la conductele menite să aducă gaz rusesc ieftin în Germania, dar care nu mai sunt folosite.

În același timp, Telefonica Deutschland a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a cere daune din partea guvernului german, precum și acțiuni în justiție, dacă Berlinul va impune restricții privind utilizarea companiei chineze Huawei care să însemne modificări retroactive ale rețelei sale.

Într-o declarație pentru Reuters, Telefonica Deutschland a precizat că se află în contact regulat cu autoritățile germane și a subliniat nevoia de consecvență în planificarea securității infrastructurii de comunicații.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Care-i alternativa la duo-ul Huawei-ZTE, ca n-o cunosc…?
    Culmea, e aberant sa ceri asa ceva cand n-ai alternative reale iar costurile se revarsa oricum pe utilizatorul final(end-user).
    Pt. toate aceste masuri brutale ar trebui facut Referendum.

    Legat de Referendum…
    vedeti cand publicati tot ce ar trebui sa implice o Constitutie a Romaniei, demna de secolul XXII … Poate, cea mai buna din Lume …

    Invit toate creierele functionabile la aceasta dezbatere.

    Contributia mea: Dobanda interzisa Constitutional. Adio ‘RL’ din ‘SRL’…

    Altfel spus, daca vrei sa iei parte la o afacere, vei fi fortat sa fi mult mai responsabil la tot ce implica ea.
    Ar normaliza f. multe anormalitati, va asigur, cea mai perversa fiind ideea de ‘shareholder’, ‘share’ la bani dar nu la impactul social(si de mediu)..

    + 0 e numar pozitiv… foarte important si acest aspect. Intr-un fel, ar include ‘profitul'(intretinut o familie etc. pt. ca si tu faci parte din business si implicit din socoteala)

    To be Continued …

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.