Ministerul Mediului mai înființează un post de secretar de stat. Vor fi în total 7 posturi

Tanczos Barna Sursa foto: Facebook/Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor va fi ajutat în activitatea sa de șapte secretari de stat numiţi prin decizii ale prim-ministrului, precum şi de secretarul general şi de trei secretari generali adjuncţi, numiţi în condiţiile legii, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern care modifică o hotărâre din 2020 privind organizarea și funcționarea MMAP. Ce se schimbă în organigramă este că apare un post nou de secretar de stat, pentru că, în prezent, aceștia sunt în număr de șase. Noul secretar de stat va avea atribuții în domeniul prevenirii inundațiilor. Salariul de bază a secretarului de stat de la Mediu este de 19.000 lei, ultima dată crescut în vara anului trecut, când era 16.600 lei.

„Practica mondială a demonstrat că apariția inundațiilor nu poate fi evitată, însa ele pot fi gestionate, iar efectele lor pot fi reduse printr-un proces sistematic, care conduc la un șir de măsuri și acțiuni menite să contribuie la diminuarea riscului asociat acestor fenomene. Gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații este o activitate de interes național, având în vedere frecvența de producere și dimensiunea efectelor acestui tip de risc… Pentru o bună gestionare și o coordonare a creșterea capacității infrastructurii Sistemului Național de Gospodărire a Apelor de protecție împotriva inundațiilor, este necesară suplimentarea numărului total de posturi de secretar de stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, cu un post”, este fundamentarea HG.

Ministrul Mediului este în prezent Tanczos Barna, care are ca secretari de stat pe Ionuț Baciu, Robert Szep, Bogdan Balanișcu, Cristian Beșeni și Lorand Fulop. Un post de secretar de stat, din cele șase prevăzute în organigramă, este deocamdată neocupat.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Mediului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *