Ministerul Mediului va lansa un program asemănător cu Rabla pentru instituţii publice. Bugetul va fi de 600 milioane lei

Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat într-o conferință de presă că lansează în 2022 un program destinat instituțiilor publice și locale și instituțiilor deconcentrate, prin care vor putea achiziţiona autoturisme electrice sau hibrid plug-in. Instituțiile vor primi finanțare de 80% din partea Ministerului Mediului.

Programul va fi lansat pentru trei ani, iar bugetul va fi de 600 milioane lei. Prin acest program, statul vrea să finanțeze doar mașini electrice sau hibride plug-in pentru instituții publice.

„Lansăm în 2022 încă un program destinat strict instituţiilor, autorităţilor publice locale şi instituţiilor guvernamentale sau deconcentrate, unde vom asigura o finanţare de 80%, un program pentru trei ani, cu un buget total de 600 de milioane de lei”, a transmis ministrul.

De asemenea, ministrul Tanczos Barna a anunțat și bugetul pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, de peste 1,2 miliarde lei, cel mai mare buget de până acum.

Ediţia din acest an a programului „Rabla” va demara pe data de 4 februarie, în Vinerea Verde. În 2021, programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” au demarat pe data de 26 aprilie atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.

Sursa foto: Facebook Tanczos Barna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.