Ministerul Mediului vrea să scoată la concurs zeci de posturi vacante, deși angajările la stat sunt înghețate

Redacția oct. 4, 2022 2 comentarii
Tanczos Barna

Ministerul Mediului condus de Barna Tanczos vrea să scoată la concurs zeci de posturi vacante în cadrul ministerului, arată un Memorandum ce va fi discutat miercuri de Guvern, deși în prezent angajările la stat sunt înghețate.

Cele mai multe posturi, 18, vor fi scoase la concurs în cadrul direcției generale PNRR. Ministerul Mediului susține că pentru implementarea PNRR a înființat o structură cu 63 de posturi, care în prezent are 17 posturi de execuție vacante.

Posturi sunt scoase la concurs și în alte direcții din minister, în Agenția Națională pentru Protecția Mediului, la Administrația Națională Apele Române, la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, la Garda Națională de Mediu, dar și la Gărzi Forestiere din țară.

Ministerul menționează că pentru toate posturile prevăzute ministerul se încadrează în bugetul aprobat pentru anul 2022.

Reamintim că Guvernul a aprobat în iunie, printr-o ordonanță de urgență, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice. Prin excepție s-a permis ocuparea posturilor vacante, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, în cazul ministerelor Dezvoltării și Educației.

Marți, Camera Deputaților a adoptat ordonanţa de urgenţă 80/2022 prin care se va putea angaja personal pe posturile vacante sau temporar vacante din instituții publice precum Parlamentul, Administrația Prezidențială, ministere și alte instituții publice. OUG privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar a fost primit 241 de voturi în favoare, 2 împotrivă și 31 de abțineri.

Sursa foto: Facebook Tanczos Barna

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *